REGIO – In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal heeft SRC een verrassende, maar bovenal knappe overwinning behaald. Voor Kleine Sluis was het daarentegen een minder florissant weekend. Op bezoek bij hekkensluiter Kwadijk werd met 2-1 verloren.

AFC’34 – SRC 1-2
In Alkmaar won SRC met 1-2. ,,Het was tegen de verwachting in” erkende aanvoerder Kay Korevaar. ,,We gingen in eerste instantie voor een punt”.

Voor rust waren de mogelijkheden schaars. ,,Wij hadden in de eerste helft wat schoten van afstand, maar geen echt grote kansen” vervolgt Korevaar. ,,Wij lieten hen het spel maken, en dat deden ze ook. Maar tot echt grote kansen kwamen ze niet”.

In het laatste kwartier wist SRC via counters een voorsprong in te nemen. Erik Roskamp was verantwoordelijk voor beiden treffers. Via een strafschop tekende de Alkmaarders nog wel voor de aansluitingstreffer, maar de overwinning kwam niet in gevaar voor de ploeg uit Schagen. Korevaar: ,,Als je gaat kijken naar het balbezit, dan waren zij beter. Maar qua kansenverhouding was de overwinning nog geeneens zo onverdiend”.

Kwadijk – Kleine Sluis 2-1
Op bezoek bij Kwadijk is Kleine Sluis tegen een nederlaag aangelopen. ,,Terecht” vond Reinier Wagner. ,,Er waren teveel spelers afwezig. Sommige waren echt afwezig, terwijl anderen geestelijk of mentaal afwezig waren”. De ploeg uit Anna Paulowna kwam via Mike van der Wal nog wel op een 0-1 voorsprong, maar de thuisploeg boog deze om naar een 2-1 eindstand.

De wedstrijd werd gespeeld op een slechte ondergrond. Wagner: ,,Het veld was eigenlijk onbespeelbaar. En het niet kunnen voetballen op het veld was niet in ons voordeel”.