WIERINGERWERF - De eerste derby van dit seizoen in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen tussen DWOW en Zeemacht is een prooi geworden voor de gasten uit Den Helder. In Wieringerwerf eindigde het na een spannende strijd in 3-4.

Dat het zo spannend werd was al opmerkelijk want Zeemacht leek halverwege de eerste helft al op rozen te zitten toen het via treffers van Mish Carmelia, Lara de Decker en Monica Scholes al een 0-3 voorsprong had genomen. Die laatste twee treffers gebeurde al zonder coach Mark de Jong die onterecht rood kreeg nadat er wat vanaf de tribune zou zijn geroepen. In het verolg van de eerste helft toonde DWOW zich strijdbaar en via twee treffers van Noa Hulzebos kwam men terug in het duel.

Dezelfde Hulzebos zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker, maar met nog een kleine tien minuten op de klok nam Zeemacht een hernieuwde voorsprong door de tweede treffer, via een fraai hakje, van Carmelia. Ondanks kansen over en weer kwam hier geen verandering meer in en kent Zeemacht met zes uit drie een prima competitiestart. DWOW wacht nog op de eerste zege en staat vooralsnog op één punt.