WIERINGERMEER - De lach op het gezicht van de organisator Tino Haakman van WV West Frisia sprak boekdelen, een rennersveld van ruim 80 man meldde zich vanmorgen, aan de start van deze gloednieuwe omloop. Mede door inzet van omliggende agrariërs en een grootleverancier van windenergie kon deze omloop voor een groot deel gaan over privé terrein. Dus geen gedoe met afzettingen en begeleiding.

Dit staat dan ook in schril contrast met wat afgelopen week in de media breeduit werd beschreven, een te kort aan politiebegeleiding bij wegkoersen en daardoor veel afgelaste wedstrijden. Hier in de kop van Noord-Holland is men niet bij de pakken gaan neerzitten en heeft een pracht omloop van meer dan 5 km op papier gekregen en dat resulteerde in een zeer mooie en aantrekkelijke koers.

De straffe wind en de kou waren wel de hoofdingrediënten, die er voor moesten zorgen dat er snel een mooi koersverloop zou worden gecreëerd en kijk, al direct trokken enkele mannen er van tussen, Rick van Breda en Bram Kras waren de grote animatoren van deze groep.

Daarachter ook bekende renners van de organiserende wielervereniging, die toch een grote overmacht hadden binnen de wedstrijd.

Alcmariaan, Sjors de Waard, maakte lange tijd deel uit van de achtervolgers. Bas Rijs, altijd goed in deze tijd van het seizoen en Matthé Pronk jr, waren eveneens te zien in deze. Na verloop van tijd zag men dan ook verschillende waaiers over het parcours rijden.

Uiteindelijk was na 100 km Paul Snip, renner van de organiserende club met profambities, die het slimst had gereden en zijn wiel als eerste over de finishlijn drukte. Maxime Duba (Abloc) en Rick van Breda verdeelden de plekken 2 en 3.

We kunnen stellen dat de WV West-Frisia een pracht van een parcours heeft gevonden en dat deze omloop zeker een NK waardig zou kunnen zijn.