NICOSIA - AZ heeft in de Conference League na drie zeges op rij zijn eerste nederlaag geleden. Apollon Limassol was in Nicosia de ploeg van trainer Pascal Jansen in een matig duel met 1-0 de baas.

AZ domineerde voor de rust en met een kopbal op de lat van Dani de Wit en een van de lijn gehaalde inzet van Riechedly Bazoer was het tweemaal dicht bij een treffer. In plaats daarvan werd het 1-0 omdat De Wit niet oplette bij een hoekschop van Patrick Joosten, waardoor Roberge eenvoudig binnen kon koppen.

In een rommelige tweede helft had AZ wel de overhand, maar bleven de echt grote kansen uit. Een afstandsschot van Bazoer ging ruim naast en De Wit schoot de bal kort voor tijd recht op de keeper af terwijl de kampioen van Cyprus aanvallend niets meer kon uitrichten. AZ blijft ondanks het verlies koploper in Groep E.

De nederlaag betekent het eerste verlies van AZ sinds 4 augustus toen men met 1-0 bij Dundee United onderuit ging. In de competitie, waar men wel nog steeds ongeslagen is, speelt men komende zondag thuis tegen Feyenoord (16.45 uur).