SCHAGEN - Vanaf woensdag 6 maart starten er drie beweegactiviteiten voor 65-plussers in Wieringermeer. Deze beweegactiviteiten zijn onderdeel van het project Sportdorp Wieringermeer. Een project om meer beweeg- en ontmoetingsmogelijkheden te creëren voor 65-plussers in Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. Op een later tijdstip starten nog meer activiteiten voor 65-plussers.

Alle 65-plussers uit Wieringermeer hebben een vragenlijst van de Gemeente Hollands Kroon ontvangen. Op deze lijst konden zij hun wensen voor een goed beweegaanbod aangeven. Een aantal van deze beweegactiviteiten is al gestart. Woensdag 6 maart starten er drie nieuwe activiteiten waarvoor u zich nog tot 5 maart kunt inschrijven.

Bewegen, dansen en zwemmen
In Slootdorp kunt u meedoen aan het programma 65+ beweegt in Sportdorp Slootdorp. Deze activiteit is op Sportpark CVW aan de Beatrixlaan 3. In Wieringerwerf kunt u meedoen aan Dans 65+ in de Cultuurschuur aan het Loggersplein 1. In zwembad De Terp in Wieringerwerf start het programma Zwem en Ontmoet 65+. Twee weken later start Walking Football in Wieringerwerf en in Middenmeer. Nog weer later start Wandelsport met fitheidsoefeningen en Tennis en Ontmoet 65+ in Middenmeer en Wieringerwerf. U kunt zich inschrijven via https://jouw.teamsportservice.nl/schagen/nieuws/65-plussers/.

Informatie Sportdorp Wieringermeer
Team Sportservice Schagen nam samen met beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties uit de Wieringermeer het initiatief voor dit project waarmee ouderen de kans krijgen om meer te bewegen en mensen te ontmoeten. Er wordt samengewerkt met beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties om een beweegaanbod te creëren dat aansluit bij de behoeften van 65-plussers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, Remy Kluvers, 0224-21 47 74, rkluvers@teamsportservice.nl. Of kijk op www.sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp.