REGIO De weersverwachtingen waren niet optimistisch, maar gelukkig viel het alles mee en konden de ploegen uit de regio Schagen gewoon in actie komen. Waar het voor onder meer Schagen en Kleine Sluis een mooi weekend werd, zullen Con Zelo en VIOS W minder plezier hebben beleefd aan hun wedstrijd.

FC den Helder – VIOS W 5-0
Op bezoek bij FC den Helder incasseerde VIOS W een 5-0 nederlaag. Uit een vrije trap kwam de Helderse ploeg op 1-0, waarna een van richting veranderd schot de 2-0 betekende. ,,In de tweede helft gingen we één op één spelen. We kregen hierdoor wel wat kansen maar de doelpunten vielen aan de andere kant” zei Maarten Blankendaal na afloop.

Meervogels’31 – ZAP 2-1
In Akersloot ging ZAP met 2-1 onderuit. De ploeg uit Breezand kwam uit een kort genomen corner nog wel op 0-1 via Robin Schouwvlieger. ,,We hadden ook controle over de wedstrijd. Helaas kregen wij vier minuten voor de rust een terechte penalty tegen” reageerde Sem Wokke. Hierdoor gingen beiden ploegen rusten met 1-1.

Tien minuten na rust kreeg de ploeg wederom een penalty tegen. ,,In mijn ogen geen terechte strafschop” vond de coach. ,,In het laatste kwartier hebben we druk uit geoefend en zo’n vijf minuten voor tijd ook een penalty onthouden zodat de scheidsrechter toch wel een beslissende rol speelde. Hij trok ook in totaal negen gele kaarten”. Waar Meervogels’31 er vijf kreeg, ontving ZAP er vier. Wokke: ,,Het was zeker geen onsportieve of harde wedstrijd. Helaas dus geen puntendeling”.

Kleine Sluis – Limmen 5-1
Op eigen veld heeft Kleine Sluis met 5-1 gewonnen. ,,Door de harde tegenwind was het meer tegenhouden tot de rust” zag Michel Jansen. ,,Voetballen ging voor ons dan ook moeizaam. Tot de rode kaart van Limmen, waarna Mark Geerlings de vrije trap direct keurig binnen schoot”.

Later kreeg Limmen wederom een rode kaart. ,,De goal van Jeroen Woutering vlak voor rust zorgde dat de wedstrijd al snel gespeeld was” vervolgt de middenvelder. Na rust scoorde Woutering, Gregor Rezelman en Billy Ray Zwart. Een treffer van de bezoekers zorgde voor de 5-1 eindstand.

Schagen – Succes 3-2
In eigen huis heeft Schagen een knappe prestatie geleverd door Succes te verslaan. Na een half uur leidde de formatie van Gosse Bosma al met 2-0 door twee doelpunten van Mike Julsing. Na de derde treffer (Mitch Rekveld) leek het duel twintig minuten voor tijd gespeeld.

Succes wist de spanning echter terug te brengen door in de laatste vijf minuten via Maikel Hoekstra nog twee keer te scoren. De overwinning werd desondanks behaald waardoor VV Schagen de zevende plaats inneemt.

Wieringerwaard – Vesdo 2-0
Op bezoek bij concurrent Wieringerwaard verloor VESDO met 2-0. ,,We hadden gehoopt de lijn van vorige week door te trekken” zei Michel van der Wardt na afloop. Toen werd immers de eerste zege van het seizoen behaald. De voorbereiding was echter niet zoals gehoopt. ,,Door de weersomstandigheden hebben we weinig kunnen trainen. Daarnaast hadden privé omstandigheden ook invloed op het team” vervolgt de coach.

In de twintigste minuut zorgde Mark Breed voor de 1-0. ,,Zij hadden voordeel van de wind en waren iets gevaarlijker voor ons doel” zag de coach. ,,Zij kwamen vlak voor tijd op 2-0 waardoor het gespeeld was”. In de slotfase was VESDO spits Ben Bronder nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet ging naast.

Door de nederlaag, en de overwinning die concurrent ZDH behaalde, is de achterstand op de nummer voorlaatst weer zes punten.

Geel Zwart’30 – DWOW 2-6
,,We hebben ons als lammetjes naar de slachtbank laten brengen” luidde de reactie van Marco Kuut. ,,In de eerste helft zette DWOW druk op ons middenveld en kwamen we met wind tegen niet onder de druk vandaan”. Halverwege leidde de bezoekers met 0-2. ,,Lex Tas had zeker een goal moeten maken voor de aansluiting” vervolgt de coach.

Bij een 0-4 stand kreeg de uitploeg tweemaal rood. ,,Zelfs tegen negen man konden we geen vuist maken tegen een goed spelend DWOW. Ieder afstandsschot zat er in en zij hadden veel meer de wil om te winnen” besluit Kuut. In de slotfase zorgde een eigen doelpunt en een treffer van Lex Tas voor de 2-6 eindstand.

De Koog – Winkel 0-1
,,Een moeizame wedstrijd” omschreef Martijn Gootjes het uitduel tegen de Koog. Toch won Winkel met 0-1. ,,Op karakter hebben we in de tweede helft met opportunistisch spel het verschil kunnen maken” vervolgt de oefenmeester. ,,Goed voetbal was, ondanks onze goed bedoelde pogingen in de eerste helft, niet mogelijk op het veld bij de Koog”.

Nieuwe Niedorp - Alcmaria Victrix 4-2
In eigen huis heeft Nieuwe Niedorp goede zaken gedaan door een 4-2 overwinning te boeken op Alcmaria Victrix. De ploeg klimt hiermee op de ranglijst en bezet momenteel de veilige negende positie. Met drie treffers kende Daan Stegers een sterke middag. De 4-1 viel via de voet van Hugo Bossen. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij subtopper KSV.

Victoria O – VZV 3-0
,,Alweer een teleurstellende middag” zuchtte Duncan Muskiet na de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Victoria O. ,,We hadden er niets tegen in te brengen. Zij waren feller in de duels, en wij waren weer niet scherp”. Bij de rust stond het al 3-0 voor de ploeg uit Obdam. ,,Toen was de wedstrijd al gespeeld” vervolgt de oefenmeester.

,,In de eerste helft waren we veel te slordig, niet fel in de duels. Na rust kon het wel, en dan zie je dat wat we trainen er uit komt. Maar het was niet genoeg”.

Con Zelo – SV Koedijk 1-9
Op eigen veld heeft Con Zelo met grote cijfers verloren van SV Koedijk. Na afloop prijkte er een 1-9 eindstand op het scorebord. De Waarlanders, de huidige nummer acht, beleefde tegen de koploper dus een vervelende middag.

Bij een 0-5 achterstand wist Collin Post nog voor de eretreffer te scoren, al zal de ploeg daar weinig plezier aan hebben beleefd.