SCHAGEN - Voor V.V. Schagen staat er komende zondag een thuiswedstrijd tegen FLEVO op het programma. Tegen de nummer voorlaatst zou het zomaar een grote overwinning kunnen worden.

Schagen zelf staat op de achtste positie met 23 punten uit zestien wedstrijden. De ploeg heeft twee punten minder dan Con Zelo, de nummer vijf van de vierde klasse A. Hierdoor liggen er nog wel degelijk kansen voor Schagen om de subtop te bereiken. Om dat te bereiken mag de ploeg geen punten laten liggen tegen de laagvliegers.

Tegenstander FLEVO is één van die laagvliegers. Met slechts negen punten staat de ploeg voorlaatste met negen punten minder dan de veilige tiende plaats. Wel staat de ploeg in punten gelijk met de nummer elf waardoor directe degradatie nog af te wenden is voor de ploeg uit Middenmeer.

Dat Schagen favoriet is wil niet zeggen dat een overwinning vanzelfsprekend is. Eerder dit seizoen leed de ploeg uit Schagen namelijk een pijnlijke 3-0 nederlaag. Voor Schagen zal het een extra motivatie zijn om zondag alles te geven en de punten in Schagen te houden.

Opvallend genoeg had Schagen het ook vorig seizoen moeilijk tegen FLEVO, want ook toen won de ploeg met 3-0. In dat vorige seizoen won de ploeg thuis wel weer gemakkelijk met 7-0, een groot verschil.

Degradatiekandidaat
FLEVO staat met slechts negen punten op de dertiende positie. Een zorgwekkende situatie dus voor de ploeg van coach Danny Borgo. De ploeg promoveerde twee jaar geleden, mede dankzij het opheffen van de zesde klasse. Maar door de opheffing steeg de ploeg direct naar de vierde klasse. In het eerste seizoen wist het een zeer knappe negende positie in te nemen. Met veel strijdlust bleef de ploeg overeind in de vierde klasse, maar dit seizoen verloopt het uiterst moeizaam. Reden temeer om zondag te hopen op een positief resultaat.