DIRKSHORN – In tegenstelling tot vorig jaar, toen AZ met 1-7 wist te winnen, deed de regioselectie ditmaal lang mee in de wedstrijd. Het kwam zelfs op voorsprong, maar in de laatste fase van het duel trok de Alkmaarse Eredivisionist de verwachte zege naar zich toe, 2-5.

‘Het ging lekkerder als vorig jaar. We konden lang meekomen, maar op het einde zag je dat hun conditioneel ook beter zijn. Het is leuk dat het binnen de perken bleef’, zei Sietse Brandsma na afloop. De spits van het Langedijkse BOL deed na vorig jaar voor de tweede keer mee en slaagde er afgelopen vrijdagavond ook in om te scoren tegen AZ. ‘Het is een hartstikke mooie wedstrijd en dan is het zeker mooi om tegen hen te scoren.’

Zijn doelpunt was in een sterke fase van de regioselectie, die ook ditmaal weer erg gevarieerd was. ‘In de eerste helft was het voor ons als aanvallers vooral door koppen, in de tweede helft gingen we meer voetballen.’ vervolgde de productieve spits.

Sfeer
Zoals vooraf al verwacht trok het duel tussen de regioselectie en het Alkmaarse AZ veel bekijks. Zo’n vierduizend toeschouwers waren afgekomen op de wedstrijd. Het publiek wist met vuurwerk en spandoeken voor een mooie sfeer te zorgen.

De teams trakteerden het publiek uiteindelijk op zeven doelpunten, iets waar het voor rust nog niet naar uit zag. Ondanks het overwicht van AZ, dat via Guus Til, Kenzo Goudmijn en Myron Boadu kansen creëerde, duurde het 25 minuten voor de score werd geopend. Via Ilias Bel Hassani (lage schuiver) kwam de 0-1 op het scorebord.

Sterk
Het overwicht wat de bezoekers in het eerste bedrijf hadden was in de tweede helft verdwenen. Nadat Luc Schuffelen op aangeven van Bas Kansen binnen kopte wist Brandsma de regioselectie met een lage schuiver op een 2-1 voorsprong te brengen. ‘Ik keek op het scorebord en toen zag ik dat we nog 20-25 minuten moesten spelen. Toen we een vrije trap hadden (Jasper Schendelaar keerde een schot van Nick Burger, red.) dacht ik nog: het zal toch niet.’ zei Brandsma. De stunt bleef inderdaad uit, want via twee treffers van Fred Friday boog AZ de score om. Het pleit was definitief beslecht toen Ron Vlaar en Oussama Idrissi de tussenstand naar 2-5 tilden.

87. 2-5 Oussama Idrissi

Regioselectie 1e helft: Meendering. Tiktak, Mulder, Kuipers, Drijver. Blankendaal, Burger, Hidden. Schouwvlieger, Brandsma, Albert.

AZ 1e helft: De Boer. Jacobs, Bergsma, Kramer, Wijndal. Goudmijn, Til, Bel Hassani. Druijf, Seuntjens, Boadu.

Regioselectie 2e helft: Meendering (De Geus/63). Tiktak (Buik/63), Kuipers, Burger, Drijver. Kansen, Schuffelen, Hidden (Smit/79). Rekveld, Brandsma (Reinhard/71), Fijnheer.

AZ 2e helft: Schendelaar. Van Rhijn, Vlaar, Hoedemakers, Ouwejan. P. Koopmeiners, Reijnders, T. Koopmeiners. Dos Santos, Friday, Idrissi.