ALKMAAR/DEN HELDER - Het was even wennen, met veel renners bij elkaar na een tijd van alleen trainen. Onder het toeziend oog van Alex Schutte en Matthé Pronk werd zaterdag een sessie gehouden voor het regio cyclingteam NH voor zowel de nieuwelingen als de junioren.


Na een korte kennismaking en uitleg over het seizoen wordt door het team een presentatie gegeven over mentale training en combinatie met de lichamelijke weerbaarheid. Aan de hand van enkele voorbeelden werden de renners bijgepraat over de grote meerwaarde van deze trainingen.

Na een prima pasta maaltijd, was het tijd om de opgedane kennis om te zetten in daden en werd een toch pittige rit gereden over ondermeer voormalig eiland Wieringen, dit onder begeleiding van Remco Morsch trainer bij WV Alcmaria-Victrix. Door de toch straffe wind was dit geen gemakkelijke opdracht voor de mannen, maar een ieder weerde zich prima.

Terug bij de HRTC DOK in Den Helder, die voor deze middag onze gastheer/vrouw was, werd nog even nagepraat en voorzichtig de klassiekers ingedeeld. Mooi was te zien dat het aantal Noord-Hollandse clubs zich uitbreidt en dat ook ARC Ulysses zich gaat aansluiten bij deze regioploeg.

Eerste vuurproef is de Omloop van Yerseke op 5 maart in Zeeland.