WIERINGEN - Zaterdag 14 oktober organiseert Team Sportservice Schagen in samenwerking met de LSBO Hollands Kroon een gratis fitheidstest. In sporthal Wieringen zijn 60-plussers welkom van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Iedereen kan meedoen en kijken hoe het met zijn of haar fitheid is gesteld. Bovendien krijgt men na de test een persoonlijk (beweeg)advies.

Door deel te nemen aan deze gratis fitheidstest kunt u opmaken hoe het gesteld is met uw fitheid. Zo wordt de BMI berekend aan de hand van lengte en gewicht en wordt er een bloeddrukmeting gedaan, maar ook worden onder andere het reactievermogen, de knijpkracht, de balans, de lenigheid, de armkracht, de beenkracht, de hand/oogcoördinatie en het uithoudingsvermogen getest. Er zijn twee adviseurs aanwezig die u na de fitheidstest kunnen voorzien van een persoonlijk (beweeg)advies.

Ook kunt u deze dag deelnemen aan workshops van lokale beweegaanbieders én een workshop over het valpreventieprogramma In Balans.

Daarnaast is Omring de hele dag aanwezig met wijkverpleegkundigen om gratis de bloedsuikerspiegel van de deelnemers te testen.

Dus aarzel niet, kom langs en doe mee! Vooraf aanmelden is niet nodig. Starten met de fitheidstest kan ’s morgens tot 11.45 uur en ’s middags tot 15.15 uur. U hoeft niet in sportkleding te komen. Zolang u zich maar prettig voelt in wat u aan heeft en er goed in kunt bewegen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, consulent breedtesport Ellen Schouten, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: eschouten@sportserviceschagen.nl