T ZAND – In eigen huis heeft Geel Zwart een uitstekende wedstrijd neergezet. Tegen DSO, dat een klasse hoger speelt, werd met ruime cijfers gewonnen. Na een 19-8 ruststand eindigde het bekerduel in een klinkende zege, 37-23.

“Geel Zwart kwam sterk uit de startblokken in de bekerwedstrijd tegen DSO” zei Anouk Visser na afloop. “Met snelle aanvallen en mooie combinaties kwam en wij op een grote voorsprong. Dit deed het vertrouwen vergroten, waardoor de eerste helft met elf punten verschil werd afgesloten” vervolgt de speelster van de thuisploeg.

De ploeg uit ‘T Zand begon het tweede bedrijf echter slordig, waardoor de bezoekers uit den Helder kon terugkomen tot een achterstand van vijf punten. “Hierna werd er door Geel Zwart weer net zo goed verdedigd als in de eerste helft waardoor wij opnieuw konden gaan scoren in de snelle aanvallen” aldus Visser. “Een mooie overwinning voor Geel Zwart, 37-23”.

Met respectievelijk elf en tien doelpunten kende Sanne de Wit en Rianne Blauwboer een sterke avond. Eva Hopman en Laura Blommenstein volgden beiden met vijf treffers.