WESTERLAND - Na het overweldigende succes van vorig jaar houdt het Dorpsfeest Westerland ook dit jaar weer een Obstacle Run op zaterdag 17 juni. En net als vorig jaar is de minimum deelnameleeftijd aan deze fantastische Run 13 jaar. Nieuw is, dat deze editie over een langer parcours gaat, waarbij deelnemers niet alleen in Westerland door sloten, over dijken en over een 40-tal hindernissen moeten zien te komen, maar dat het uitdagende parcours dit jaar ook over het Wad gaat.

Wie altijd al een keer heeft willen tijgeren over het Lutjestrand, klimmen over het ruige terrein daar omheen en klauteren op het Wad, kan zich op zaterdag 17 juni tijdens het Dorpsfeest helemaal uitleven in Westerland. Deze tweede editie van de Wieringer Obstacle Run zit vol met onverwachte uitdagingen en hindernissen en is bedoeld voor iedereen die wil laten zien uit welk hout hij of zij is gesneden. En niet alleen de hindernissen vormen een uitdaging, ook het heuvelachtige terrein rond Westerland zal voor veel deelnemers een echte kuitenbijter zijn!

Ook nieuw dit jaar is, dat deelnemers een kleine inschrijffee van 10 euro betalen. Dit geld gaat, net als alle opbrengsten van het Dorpsfeest Westerland, naar de Wieringer verenigingen die ook meehelpen met de organisatie van het Dorpsfeest. Geld dat hard nodig is voor de verenigingen en daarom is het Dorpsfeest Westerland ook blij met de extra steun van de Rabobank Kop van Noord-Holland als sponsor van de Obstacle Run dit jaar.

Deelnemen

De Wieringer Obstacle Run op zaterdag 17 juni gaat over een parcours van ruim 5 km, met zo’n 40 pittige hindernissen. Deelname aan de Run kost 10 euro p.p. en iedereen van 13 jaar en ouder kan zich online inschrijven. De Run start om 16.30 uur vanaf het terrein van het Dorpsfeest Westerland, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg. Inschrijven vooraf is nodig en kan via www.dorpsfeestwesterland.nl. Deelnemen kan als duo (vader/zoon, moeder/dochter), per team (vrienden of collega’s) en individueel.