AKERSLOOT – In de kleedkamer werd er snel gekeken naar het resultaat van ZAP. Dat die ploeg in de slotfase de overwinning behaalde zorgde voor een lichte teleurstelling, al werd er al weer razendsnel gesproken over de zojuist gespeelde wedstrijd tegen Meervogels’31. Dat duel leverde immers een grote glimlach op bij Kleine Sluis, 0-2.

Op bezoek bij Meervogels’31 kon Kleine Sluis een gevoelige tik uitdelen aan directe concurrent Meervogels’31, dat voorafgaand aan het duel evenveel verliespunten had als de ploeg uit Anna Paulowna. Die tik werd uitgedeeld. Dankzij twee doelpunten voor rust boekte Kleine Sluis een 0-2 overwinning.

Vlak voordat de spelers het veld betraden schetste de speaker de situatie in de derde klasse A. FC den Helder was koploper, maar ZAP, Kleine Sluis en Meervogels’31 hadden de minste verliespunten van deze klasse. Het maakte het treffen tussen Meervogels’31 en Kleine Sluis een spannende strijd.

Vliegende start
In Akersloot kende Kleine Sluis een vliegende start. Al na twee minuten werd de ban gebroken. Een diepe bal van Jeroen Woutering werd door Gregor Rezelman knap binnen geschoven. Het was het begin van een mooie middag voor de ploeg uit Anna Paulowna. Want naast de zon kon het genieten van een succesvol duel. In de eerste helft kwam het nauwelijks in de problemen. Zelf wist het ook weinig grote mogelijkheden te creëren, maar scoren deed het wel. Met een schot in de korte hoek bracht spits Geert Weel de 0-2 op het scorebord. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers met de schrik vrij. In een tijdsbestek van twee minuten vuurde Meervogels’31 drie keer op het vijandige doel. Waar de eerste poging prachtig uit de kruising werd gehaald door doelman Teun Groot eindigde de andere twee schoten op de paal.

De 0-2 ruststand was voor de thuisploeg reden om de druk in de tweede helft op te voeren. Echter, op twee schoten van Stijn Beentjes (hoog over) en Tim Gast na had de verdediging van Kleine Sluis niet al te veel te vrezen. “Dit is heel lekker”, zei Cees Jan Geerlings na afloop. “We hebben het in de winterstop al gehad over deze fase van het seizoen.”

Net zoals de centrale verdediger was coach Remy Zoer in zijn nopjes over de prestatie van zijn ploeg. “Het was een terechte zege en ik ben tevreden over hoe de jongens het hebben uitgevoerd. We hebben de eerste tik uit gedeeld, volgende week gaan we voor de knock-out.”

Meervogels’31 – Kleine Sluis 0-2 (0-2)
3. 0-1 Gregor Rezelman
29. 0-2 Geert Weel

Meervogels’31: Kok. Kaandorp, Both, Stijn Beentjes, Gijs Beentjes (Pekel/65). Krom, Gast, Niek van der Eng (Tom van der Eng/76), Ploeg (Schoon/65). Adrichem, Jelle van der Eng.

Kleine Sluis: Groot. Weel, Mark Geerlings, Cees Jan Geerlings, De Bock. Borst, Damsma, Van de Pol. Woutering (Zwart/46), Weel, Rezelman (Kwast/85).