BREEZAND ZAP verzekerde zich ruime tijd geleden al van deelname aan de nacompetitie. De laatste competitiewedstrijden zijn dus om ‘des keizers baard’. Zo ook de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen FIQAS/Aalsmeer. De sportieve plicht werd echter wel voldaan, 29-28.

In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie nam een jeugdig ZAP het op tegen FIQAS/Aalsmeer. Zo werd Riekie Singer gespaard en zaten Boujoura Appelman en Fleur Reek bij de selectie. Het zorgde voor een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. De jonge handbalploeg ging halverwege met 18-14 aan de leiding. ,,Aanvallend waren we erg sterk. Verdedigend hadden de keepsters niet hun beste dag waardoor Aalsmeer te makkelijk scoorde” zei Arthur Langedijk na afloop van de met 29-28 gewonnen wedstrijd. ,,We hebben lekker op tempo gespeeld. Toen zij op het einde terugkwamen tot een punt werd het nog wel even spannend, maar de meiden hebben het keurig uitgespeeld”. Met zestien doelpunten kende Kim Molenaar een productieve avond.

Aantrekkelijke ambiance
Na afloop was Langedijk erg te spreken over het publiek. ,,De ambiance was erg aantrekkelijk. De toeschouwers maakten heel veel herrie en stonden achter de ploeg” aldus de coach. Het optreden van de scheidsrechters zorgde voor minder tevredenheid. ,,Wij kregen zeven keer een tijdstraf en Aalsmeer drie terwijl het een hele sportieve wedstrijd was. De scheidsrechters gaven erg snel de tijdstraf. Dat heeft nog weleens invloed op de wedstrijd” vond Langedijk. Hierdoor speelde ZAP in totaal veertien minuten in ondertal. Toch ging het de hele wedstrijd aan de leiding. ,,Een volkomen terechte overwinning. Dat is knap als je ziet hoe jong het team is”. In de slotfase bedroeg de gemiddelde leeftijd slechts negentien jaar. ,,Vorige week ontbrak het heilige vuur. Nu hebben ze zich opgeladen en de instelling was goed. We hebben geknokt en tactisch goed gespeeld. Daar kunnen we trots op zijn”.