SCHAGEN - Heb jij altijd al willen meedingen naar de titel “King of the Cruyff Court” Schagen/Hollands Kroon? Team Sportservice Schagen organiseert op woensdag 13, 20 en 27 maart de voorronden van de ‘Cruyff Courts 6 vs 6’. In teams van 6 strijden leerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon om de titel. Tijdens dit voetbalkampioenschap wordt er op alle Cruyff Courts in Nederland gestreden om een plaats in de landelijke finale. Je kunt je nu inschrijven voor dit toernooi.

Jongens- en meisjesteams
Na het grote succes van voorgaande jaren zal ook dit jaar Schagen deelnemen aan dit unieke sportevenement dat alle Cruyff Courts in Nederland met elkaar verbindt. Een team uit Schagen is vorig jaar zelfs 2e geworden tijdens de landelijke finale! Schagen heeft dus een naam hoog te houden. Maar ook Hollands Kroon heeft heel goede teams voortgebracht! Alle jongens en meisjes uit groep 7 en 8 die afkomstig zijn uit de gemeenten Schagen of Hollands Kroon mogen zich inschrijven. De winnaars van de voorronde in Schagen plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale. In Schagen is er een competitie voor jongens en voor meisjes.

Respect
Tijdens Cruyff Courts 6vs6 staat het thema ‘Heb respect voor de ander’, één van de 14 regels van Johan Cruijff, centraal. Alle deelnemers laten zien dat ze spelen met respect voor elkaar. De teams tekenen de respectvlag en schudden hun tegenstanders de hand. Ieder toernooi wordt de Respect Award uitgereikt aan het sportiefste jongens- en meisjesteam.

De voorwaarden
Er wordt 6 tegen 6 gespeeld inclusief een ‘vliegende keeper’. Er wordt gespeeld volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation. De wedstrijden duren ongeveer 5 minuten. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 spelers (4 wissels) en mag niet gemengd zijn. Je kunt ook een team samenstellen met kinderen van verschillende scholen. Elk team moet begeleid worden door iemand van 21 jaar of ouder. Woensdag 13 en 20 maart zijn de voorrondes voor de jongensteams. De meisjesteams hebben hun voorronde op woensdag 27 maart, dat is tevens de finaleronde voor de jongens. We starten steeds om 14.30 uur.

Schrijf je nu in!
Deelname aan het toernooi is gratis, maar de teams moeten zich vooraf wel inschrijven om mee te kunnen doen. Dit kan t/m donderdag 28 februari via de website van Team Sportservice Schagen: jouw.teamsportservice.nl/schagen/nieuws/cruyff/. Het Cruyff Court is gelegen pal naast het Regius College in Schagen aan de Wilhelminalaan. De organisatie van de toernooi is in handen van Team Sportservice Schagen in samenwerking met de Cruyff Foundation. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Sportservice Schagen door te bellen of mailen naar Rina Blondeau; rblondeau@teamsportservice.nl, 0224-214774.