REGIO In het Schagense amateurvoetbal heeft ZAP uitstekende zaken gedaan. De formatie van Sem Wokke wist VIOS W te verslaan en de koppositie te pakken. Terwijl Hollandia T mede promovendus Vrone puntloos naar huis stuurde, eindigde de reeks overwinningen voor Geel Zwart’30.

VIOS W – ZAP 1-3
In Warmenhuizen heeft ZAP een 1-3 overwinning geboekt bij VIOS W. De ploeg uit Breezand had een duidelijke taak voorafgaand aan het duel. “We wilden eerherstel, dat is het belangrijkste” aldus Sem Wokke, coach bij ZAP. Op een zwaar veld zag Wokke een aftastend begin. “VIOS drong een beetje aan, iets wat toch lastig was”.

Via Malvin Robert kwam ZAP halverwege de eerste helft op 0-1. Vlak na rust wist Fabian Raap de 0-2 binnen te koppen. Na de aansluitingstreffer van Lasse Botman, die een vrije trap vanaf zo’n twintig meter via de onderkant van de lat binnen schoot, bracht invaller Marvin La Croes na een mooie solo de beslissing door de 1-3 te maken. “Toen was het verzet wel gebroken” zag Wokke. Vlak voor de 1-3 kreeg VIOS W speler Ted Ooijevaar rood wegens natrappen.

Waar ZAP won, en de koppositie innam, leed VIOS W wederom een nederlaag. “We hebben een paar grote kansen gehad, maar niet gescoord” zag Maarten Blankendaal. “Hun hadden het veldoverwicht en liepen uit”.

Hollandia T – Vrone 3-0
In Tuitjenhorn wist Hollandia T met 3-0 te winnen. Nog voor de rust was de zege in veilige haven. Nadat Rory Burger zijn schot van richting veranderd zag worden wat de 1-0 opleverde, scoorde Koen Hollenberg op fraaie wijze de 2-0. “Hij schoot de corner bewust in de verre bovenhoek” blikte coach Ronald de Rooij terug. Nog voor rust had Hollenberg zijn tweede treffer gemaakt door een perfecte aanval af te ronden.

“In de tweede helft namen hun meer risico, maar wij hebben weinig weggegeven” zag de Rooij. “Wij speelden meer afwachtend. We kregen een paar kansen, maar het was meer tegenhouden”.

ZDH – VV Schagen 3-1
Op bezoek bij laagvlieger ZDH heeft VV Schagen met 3-1 verloren. Nog voor rust keek de formatie van Gosse Bosma tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Tom Bijl en Timo Westdorp.

Nadat Mitch Rekveld na rust voor de aansluitingstreffer zorgde, besliste Kevin Huisman het duel met de 3-1. Voor Schagen betekende het alweer de zesde nederlaag van het seizoen, wat resulteert in een voorlopige negende positie.

Geel Zwart’30 – de Koog 0-0
“De 0-0 eindstand is op basis van tweede helft terecht” concludeerde Marco Kuut na afloop van het gelijke spel tussen zijn ploeg Geel Zwart’30 tegen de Koog. “Een goed voetballend De Koog op een zwaar veld was moeilijk te bespelen”.

Kuut: In de eerste helft kregen we drie grote kansen, die we niet benutte”. Waar de laatste weken ijzersterk voetbal werd gecombineerd met mooie overwinningen, kon de oefenmeester ditmaal minder tevreden zijn. “Ik vond niet dat we het niveau van de laatste weken haalden. De ruimtes waren te groot op het middenveld om een vuist te maken. Jammer dat de zegereeks is gestopt. Op naar volgende week waar we tegen mijn oude club spelen” besluit Kuut.

Nieuwe Niedorp – Con Zelo 2-4
Op bezoek bij Nieuwe Niedorp heeft Con Zelo een 2-4 overwinning behaald. Het vertoonde spel voor rust was echter ondermaats. “Dramatische eerste helft. Er kwam geen bal aan, verkeerde passes en veel buitenspel” reageerde Niels Leegwater na afloop. “Na rust pakken we het op en weten we te winnen”.

Na een 1-1 ruststand wist Con Zelo in het tweede bedrijf orde op zaken te stellen. Met twee doelpunten was Niels Leegwater hierin een belangrijke rol te vervullen. De 2-3 van Sander Houtenbos was de mooiste, vond Leegwater: “Hij gaf de bal vanaf de middenlijn op mij, ik passeerde een tegenstander, en legde terug op Sander Houtenbos die vervolgens raak schoot”.

De 2-4 overwinning betekent voor de Waarlanders ook een prima start in de tweede periode. “Wij gaan voor deze tweede periodetitel. Het is altijd leuk om het seizoen af te sluiten met een prijs” besluit Leegwater.

VV Bergen – VZV 4-0
Op bezoek bij VV Bergen heeft VZV uit ‘T Veld een 4-0 nederlaag geleden. De laagvlieger wist de score voor rust op 0-0 te houden, maar in het tweede bedrijf liep Bergen uit naar een riante 4-0 voorsprong.

VZV zakt door de nederlaag, wat alweer de achtste van het seizoen is, af naar de elfde en voorlaatste positie. De voorsprong op hekkensluiter Nieuwe Niedorp bedraagt momenteel één punt.

De volgende duels werden afgelast:
Kleine Sluis SV – Meervogels’31
Dirkshorn – Succes
Wieringerwaard – Winkel