T ZAND – Een overvolle sporthal ‘de Multitreffer’ kon alleen maar trots zijn. Geel Zwart nam het in eigen huis op tegen landskampioen VOC. Dat de ploeg verloor deed niets af aan de feeststemming op de tribunes, en bij de speelsters. ,,Zeker een geslaagde avond”.

Al weken werd er naar de bekerwedstrijd met VOC toegeleefd. Het is natuurlijk niet niks om als hoofdklasser de landskampioen te verwelkomen. Maar liefst 650 mensen waren aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd in de achtste finale van het landelijke bekertoernooi.

Dat de handbaldames uit 't Zand een ruime nederlaag leden was te verwachten. De 17-37 eindstand zorgde bij Geel Zwart zelfs voor tevredenheid. ,,We wilden niet dat we meer dan veertig treffers tegen krijgen. En we hoopten minimaal vijftien keer te scoren. Dat is gelukt" zei Sanne de Wit na afloop. Teleurstelling om deze nederlaag was er dus allerminst. De ploeg mag trots zijn op zichzelf. In het regionale bekertoernooi wist de ploeg immers te winnen van tweede divisionisten VIDO, DSO en Volendam.

Ontzag
In het duel tegen VOC duurde het even voor Geel Zwart van zich af beet. De ploeg uit ‘t Zand leek ontzag te hebben voor de Amsterdammers. ,,Absoluut. De hele entourage er om heen. De spanning. Het leeft al weken. Dan moet je spelen tegen de nummer één van Nederland” zei John Zeeuw na afloop. ,,Na een minuut of vijftien pakten ze het voor hun doen redelijk op. Je weet natuurlijk dat zij veel sterker en sneller zijn . Dat laten ze ook zien in het eerste kwartier. Ik kan alleen maar trots zijn hoe ze het verder gedaan hebben, erg blij mee”.

Na tien minuten werd bevestigt dat een stunt er niet in zat. De ploeg keek immers al tegen een 1-8 achterstand aan. Nadat de thuisploeg in het eerste kwartier via Sanne de Wit en Elles Bakker slechts tweemaal scoorde, konden de handbalsters van zich af bijten tegen VOC. Halverwege had de ploeg zesmaal gescoord, waarbij Bakker met vier doelpunten het meest productief was. De tussenstand was echter niet van invloed op de sfeer. De 650 supporters kregen bij binnenkomst een klapper en zorgden voor een fantastische entourage. Elke redding van de keepster van Geel Zwart werd beloond met een groot applaus.

De sfeer werd na rust alleen maar beter. De thuisploeg scoorde elf keer nam zo in stijl afscheid van het bekertoernooi. Een ruime nederlaag kon logischerwijs niet worden voorkomen, 17-37. ,,Nu hebben we verloren, maar we zijn echt ontzettend trots. Wat een prestatie. We waren al blij dat we zo ver zijn gekomen, dat je dan ook de landskampioen treft in eigen huis en dan zo speel. Een mooie prestatie”. reageerde Sanne de Wit na afloop. Met vijf treffers was zij ook belangrijk in de score van haar ploeg. ,,Ik ben blij dat ik zo mijn bijdrage kon leveren. Wij hadden vandaag maar een doel, als team spelen. Aan het begin hadden we wel moeite maar later hebben we dat opgepakt en zijn we samen tot scoren gekomen, en dat is mooi” vervolgt de Wit.

Titelstrijd
Nu het bekertoernooi er op zit, kan Geel Zwart zich weer volledig focussen op de competitie, waarin de ploeg strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse. Zeeuw: ,,Kampioen worden is de bedoeling, en daar gaan we ook gewoon voor”.

Doelpunten Geel Zwart: Elles Bakker (7), Sanne de Wit (5), Rianne Blaauboer (4), Marjolein Hoebe (1).

Kijk hier voor het interview met John Zeeuw

Kijk hier voor het interview met Sanne de Wit