T ZAND – De handbaldames van Geel Zwart zijn het nieuwe jaar begonnen met puntverlies. In de eerste seizoenshelft wist het alle twaalf de duels te winnen, maar tegen VOC 3 lukte het niet om de volle buit te pakken. In eigen huis kwam de ploeg één minuut voor tijd op achterstand, en trok de stand een halve minuut voor tijd gelijk. Ongeslagen blijft de ploeg dus nog wel, 31-31.

Voor de winterstop kende Geel Zwart een ijzersterke periode. De ploeg wist alle twaalf de competitiewedstrijden te winnen, en in het bekertoernooi versloeg het VZV 2, VIDO en DSO. Afgelopen zondagmiddag kende de ploeg van John Zeeuw echter een mindere dag. ,,Te slordig gespeeld, met te weinig enthousiasme en te weinig energie” zei de coach na afloop.

In de gehele wedstrijd werden kansen gemist, en ook verdedigend was het niveau minder dan in de vorige wedstrijden. De manier van spelen van VOC, dat het tempo eruit haalde, had hier ongetwijfeld mee te maken. Daarnaast zijn de afwezigen een mogelijke oorzaak. Toch wil Zeeuw het niet als excuus gebruiken. ,,We zitten nu toch een beetje in een blessurekant, maar we hebben twee meiden vanuit de A Jeugd die het hartstikke goed doen”.

De slotfase zorgde voor de nodige opleving in sporthal ‘de Multitreffer’. Eén minuut voor tijd wisten de Amsterdamse bezoekers op voorsprong te komen. Toch slaagde Geel Zwart erin om een nederlaag te voorkomen. 26 seconden voor tijd kreeg de thuisploeg een strafworp, en de kans om de score in evenwicht te brengen. Zeeuw: ,,Dan hoop je maar dat je hem er in gooi, want we hebben natuurlijk niet alles erin gegooid. Daar zat ook een beetje het manco in, verdedigend was het niet helemaal scherp. Dan ben je nog blij dat je die laatste erin gooit”.

Sportploeg 2017
Na de wedstrijd, waarin de zege niet werd behaald, wist de ploeg toch nog te winnen. De handbaldames waren genomineerd voor sportploeg van het jaar in T Zand. De ploeg eindigde in het vorige kalenderjaar tweede in de hoofdklasse, en de eerste helft van het huidige seizoen is succesvol verlopen. ,,Apart, ik had liever de wedstrijd gewonnen” vertelde Zeeuw.

Geel Zwart mag zich komende week opmaken voor twee belangrijke duels. Komende zaterdagavond neemt de ploeg het op tegen KSV. ,,We weten van tevoren dat het een zware wedstrijd wordt. Zij willen natuurlijk ook hun oude coach verslaan”. Zeeuw was in de voorgaande jaren coach bij de Heerhugowaarders. ,,Dat wordt een hele zware wedstrijd”.

Voor het treffen met zijn oude ploeg, mag Zeeuw zich met zijn ploeg opmaken voor de regiofinale in het bekertoernooi. Tegenstander is tweede divisionist HV Kras/Volendam. ,,Een hele leuke wedstrijd, we gaan volop gas geven. Alleen je weet toch dat je straks de finale in Almere niet haalt”. Het neemt niet weg dat Geel Zwart alles zal geven. “Voor de vereniging is het alleen maar goed. Dan krijg je in de volgende ronde misschien een eredivisie ploeg. Dus je kan hier net zo goed een grote naam krijgen, en dat is voor het dorp alleen maar leuk”.

Geel Zwart - VOC (3): 31-31

Doelpuntenmakers: Ellis bakker (8), Rianne blauwboer (7), Eva hopman (7), Sanne de Wit (3), Marjolein Hoebe (3), Sofie Bos (2), Isa de Wit (1)