WIERINGEN - Op woensdag 25 juli en op zondag 29 juli is er een fietstocht te ondernemen vanuit het Rundveemuseum in Aartswoud. Tjalling James van het IVN heeft een paar routes uitgezet door het mooie Westfriese landschap. De fietstocht van 25 juli start om 14.00 uur en is 10 km lang, op zondag 29 juli wordt vanaf 13.00 uur een tocht van 20 km gefietst.

Tjalling James is o.a. landschapsdeskundige, wereldreiziger en (wandel)routemaker. Hij maakte reizen door het Kaukasus-gebied en Nepal, maar kan de natuur dicht bij huis ook nog steeds zeer waarderen. Rond Aartswoud heeft hij op aanvraag van het Rundveemuseum een paar mooie fietstochten uitgezet die hij gaat begeleiden. Zijn kennis over ruilverkavelingsgebieden en daaruit voortkomende veranderingen komen zeker ter sprake. Ook zijn uitgebreide kennis over vogels en alles wat groeit en bloeit zal hij met de fietsers delen. De natuur rond het Rundveemuseum leent zich uitstekend voor een paar onderhoudende fietstochten. In verband met de groepsgrootte bij voorkeur aanmelden via t.h.james@ivn-westfriesland.nl De fietstocht start vanaf het terrein van het Rundveemuseum en er wordt geadviseerd wat te eten en te drinken mee te nemen.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl