WIERINGEN Zondag 28 mei staat er een mooie fiets-en wandeltocht op het programma, welke wordt georganiseerd door Sport Nu Westerland.

Sport Nu Westerland is Ambassadeur van het Landschap Wieringen en zij weten als geen ander de allermooiste plekjes, paadjes en weggetjes te vinden op het mooie Wieringen.

De fiets-en wandelroutes gaan over oude dijkjes en keileembulten, over schelpenpaadjes en kronkelweggetjes, door kleine buurtschappen en langs oude boerderijen, met op vele plaatsen prachtige uitzichten en vergezichten.

Wieringen is een bijzonder stukje Nederland. Tot 1924 was het een eiland, het is grotendeels omgeven door water, het heeft een glooiend landschap en tevens een grote diversiteit aan landschappen, dus de naam van de tocht doet zich zeker eer aan.

Diverse afstanden

Wandelend kan met kiezen uit een route van 10 km en 15 km en voor de fietsers is de tocht 38 km.

In de route zijn een aantal informatiepunten opgenomen om op deze manier meer van Wieringen te weten te komen.

De start is tussen 11.00 en 13.00 uur voor Restaurant ’t Plein, Beltstraat 80 in Hippolytushoef. De kosten zijn 7,50 p.p., dit is inclusief versnapering onderweg. Meer informatie kunt u vinden op de website www.sport-nu.nl of u kunt bellen 0227-724501 of 06-53730319.