ALKMAAR - AZ heeft dankzij een 3-1 thuiszege op Fortuna Sittard nog maar twee punten achterstand op koploper Feyenoord, dat eerder vanmiddag met 1-1 gelijk speelde tegen Ajax. De ploeg van trainer Pascal Jansen boekte in eigen huis een verdiende overwinning.


Dani de Wit opende al heel snel de score met een kopbal, na een mooie aanval en een indraaiende voorzet van Odgaard. Burak Yilmaz tekende voor de 1-1 door de bij AZ op doel debuterende Australische international Ryan te verschalken vanaf de penaltystip. Door een eigen doelpunt van Navarro, die tegen een harde voorzet van Odgaard van richting veranderde, kwam AZ op een hernieuwde voorsprong. Kort hierna moest De Wit geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Mihailovic.

Het soepel combinerende AZ had ook na de rust de beste kansen. Hadziadiakos zag zijn afstandsschot nog door doelman Pandur gekeerd worden, maar die was even later kansloos toen Pavlidis plots voor hem opdook na een voorzet op maat van Sugawara. AZ kon hierna het duel gecontroleerd uitspelen.