SAN SEBASTIAN - AZ is de ongeslagen status in de Europa League kwijt. In de derde poulewedstrijd ging de ploeg van trainer Arne Slot met 1-0 onderuit tegen Real Sociedad, de huidige koploper van de Spaanse LaLiga. Op de nederlaag viel overigens weinig af te dingen want de thuisploeg was de beter ploeg en AZ kon maar zeer moeizaam tot kansjes komen.

De enige goal viel na een uur spelen toen Christian Portugués bij de tweede paal de 1-0 kon binnen tikken. Een doelpunt welke niet uit kon blijven gezien de druk die de Spanjaarden continu uitvoerden op het Alkmaarse doel. Keeper Marco Bizot was dan ook de man van de wedstrijd aan Alkmaarse kant, want die hield zijn ploeg daarvoor regelmatig op de been.

Met name in het eerste half uur hield de keeper de Spanjaarden meerdere keren van het scoren af. AZ kwam niet veel verder dan een doelpoging van Owen Wijndal, maar wonder boven wonder bleef het tot de rust 0-0.

Het beeld veranderde na rust niet waar AZ in de openingsminuten al een paar keer door het oog van de naald kroop, maar uiteindelijk in de 58e minuut toch moest capituleren bij de goal van Portuguès. Een kwartier voor tijd krijgt invaller Aboukhlal nog wel een grote kans voor AZ na een verre ingooi van Koopmeiners, maar hij mikt ver over waardoor het bij 1-0 blijft.

Door het resultaat deelt AZ nu de koppositie met Napoli en Real Sociedad die na drie wedstrijden allen op zes punten staan terwijl HNK Rijeka nog wacht op de eerste punten. Op donderdag 26 november speelt AZ thuis tegen Real Sociedad.

Real Sociedad - AZ 1-0 (0-0)
58. Portugués 1-0