ALKMAAR - AZ heeft zich dankzij een 2-1 zege op het Oekraïnse SK Dnipro-1 als groepswinnaar geschaard onder de laatste zestien ploegen in de Conference League.

AZ leek na acht minuten al op rozen te zitten toen Karlsson de bal bezorgde bij Odgaard, die ongestoord kon binnenkoppen. Een tweede treffer hing in de lucht,maar Odgaard, Beukema en Karlsson misten. Daarna kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd en Dovbyk scoorde van dichtbij de gelijkmaker.

Pavlidis, ingevallen in de rust voor Dekker, speelde zich knap vrij maar miste het lege doel. Kerkez,weer Karlsson en De Wit wisten evenmin het overwicht in treffers uit te drukken. AZ leek af te stevenen op een remise, tot Pavlidis vlak voor tijd met een kopbal de winnende maakte.