ALKMAAR - Na vijf gelijke spelen op rij heeft AZ eindelijk de eerste competitiezege van dit seizoen binnen. Een aanvallend onmachtig RKC Waalwijk werd in het AFAS-Stadion met 3-0 geklopt.

Na twee overwinningen in Europees verband was AZ er op gebrand nu ook eens in competitieverband te winnen. De ploeg van trainer Arne Slot opende dan ook voortvarend en al na vijf minuten kon Calvin Stengs een voorzet van teun Koopmeiners ineens op zijn schoen nemen en was keeper Lamprou geklopt. Ook na die snelle openingstreffer bleef het eenrichtingsverkeer en de stift van Albert Gudmundsson op de lat had meer verdiend, en men miste nog een aantal mogelijkheden.

Na de rust bleken de Waalwijkers nog steeds niet bij machte aanvallend iets uit te richten en pas halverwege de tweede helft kwam de enige doelpoging waar Marco Bizot voor de rest een rustige avond had. AZ vergat opnieuw de score uit te breiden toen men een strafschop kreeg na een overtreding van de net ingevallen Paul Quasten. De doorgaans trefzekere Koopmeiners schoot te zwak in en Lamprou kon keren. Kort hierna viel de 2-0 alsnog toen Gudmundsson goed anticipeerde op een scherpe voorzet van Jesper Karlsson en de spits trof in de slotfase nogmaals doel uit een assist van Owen Wijndal.

AZ - RKC Waalwijk 3-0 (1-0)