ALKMAAR - AZ houdt de druk op PSV met betrekking tot de tweede plaats in de Eredivisie. Zaterdagavond deed de ploeg van Pascal Jansen wat het moest doen en zegevierde met 2-0 over Sparta.

Bij afwezigheid van de geschorste aanvoerder Teun Koopmeiners was er weer eens een basisplaats voor Jordy Clasie, en de Haarlemmer maakte die positie waar. Met enkele goede balveroveringen en passes laat hij zich gelden en de middenvelder opent na 13 minuten zelfs de score als hij keeper Okoye met een hard en laag schot kansloos laat.

Daarvoor had Myron Boadu eigenlijk ook al moeten scoren na een sublieme pass van Calvin Stengs, maar de AZ-spits kreeg de bal niet langs de Sparta-goalie. Sparta wordt eenmaal gevaarlijk via Lennart Thy waar Bizot goed het oog in heeft. Vlak voor rust krijgt Stengs vervolgens nog een megakans op de 2-0 als hij alleen maar hoeft binnen te tikken, maar het mislukt omdat hij dit met zijn hak wil doen.

Die nonchalance kon AZ duur komen te staan want Sparta neemt kort na de rust een aanvallender speelwijze aan. Men dringt AZ even terug, maar keeper Bizot komt nooit echt in de problemen. Halverwege de tweede helft wordt het duel dan beslist na een prachtige aanval waarbij Jesper Karlsson invaller Dani de Wit vind die hard uithaalt. Nadien kan AZ het duel gecontroleerd uitspelen.

AZ - Sparta 2-0 (1-0)
13. Clasie 1-0
66. De Wit 2-0