BREEZAND – Ook volgend seizoen staat Arthur Langedijk aan het roer bij handbalvereniging ZAP. Dat zijn de in Amsterdam woonachtige oefenmeester en de club uit Breezand met elkaar overeengekomen.

Arthur Langedijk is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de hoofdmacht van ZAP. Afgelopen zomer nam hij het stokje over van George Dekeling. In het verleden bewees de coach al meerdere keren het nodige in zijn mars te hebben. Zo bracht hij Kwiek van de eerste divisie naar de eredivisie, en AHV Swift bracht hij van degradatie kandidaat tot de top van de eredivisie en bijna de BENE – League. Voor zijn komst naar ZAP stond hij aan het roer bij eredivisionist AES/Arnhem.

Met ZAP maakt zich op voor de nacompetitie waarin promotie naar de eredivisie kan worden behaald. ,,Met de nacompetitie voor de boeg geeft dit ook de speelsters van Dames 1 het vertrouwen dat er verder gebouwd kan worden op basis van de brede ervaring en spelinzicht van deze top trainer/coach” laat de handbalvereniging weten.

,,Beide partijen delen de visie over topsportambities en de ontwikkeling van de eigen (jeugd) speelsters hierin. Voor de jeugd en trainersgroep betekent dit het voortzetten van de training- en spelvisie om de topsportambities waar te kunnen maken” vervolgt de club. ,,Juist clubtrainer Langedijk kan hier de gewenste invulling aan geven door middel van zijn visie en passie. Een beleving die verder gaat dan een incidenteel-, of individueel succes en die staat voor het bereiken van de ambitie met als randvoorwaarde een evenwicht tussen de belangen van club, team, speelster en begeleiding”.