ALKMAAR - Na drie overwinningen op rij is Alcmaria Victrix de ongeslagen status kwijt geraakt. In de topper tegen Succes ging de ploeg van trainer Arjan Huisman met 2-3 onderuit. Op basis van met name de tweede helft een terechte zege voor de ploeg van Wouter Rood.

Het zat de Alkmaarders dan ook zeker niet mee in de openingsfase van het duel. Men begon al zonder de geblesseerde Yannick Combee en zag binnen het kwartier keeper Paul van der Werff geblesseerd uitvallen. Op dat moment stonden de gasten reeds met 0-1 voor. Tom Kamp had al in de tweede minuut de score geopend na een scherpe voorzet van rechts. Kort na het uitvallen van Van der Werff wist diens vervanger Brad Stanneveld zijn ploeg te behoeden voor een groterere achterstand door met zijn voeten een inzet van Jeroen Norder te keren. Vanaf de twintigste minuut namen de Alkmaarders het initiatief over en dat resulteerde halverwege de eerste helft in een fraaie gelijkmaker van Djoï de Vries die ferm uithaalde nadat keeper Martijn Lont een corner niet goed kon verwerken. De Vries wist even later met een schot de bovenkant van de lat te raken.

Zoals Alcmaria Victrix de eerste helft eindigde, zo begon men de tweede helft. Drie minuten na de aftrap wist Rory Weisscher namelijk op magnifieke wijze van buiten de zestien de bal in de bovenhoek te plaatsen: 2-1. Helaas bleek het één van de laatste wapenfeiten te zijn van de thuisploeg want vanaf dat moment was Succes de betere ploeg en men kwam al regelmatig via de flanken door. De voorsprong van de thuisploeg hield dan ook niet lang stand. Een corner van kamp werd door verdediger Jeroen van Straalen binnen gekopt, al wilde de bij de eerste paal opgestelde Wytze Bernards anders doen geloven. De soms warrig fluitende scheidsrechter Van Lagen had er ditmaal echter goed het oog in en keurde de goal terecht goed.

Nauwelijks tien minuten later viel ook de winnende goal uit een hoekschop die zeer matig werd verwerkt door de Alkmaarse defensie en pardoes voor de voeten van Jeroen Metselaar viel. De aanvoerder die vlak daarvoor nog een open kans had gemist wist er dit keer wel raad mee: 2-3. Met Rick Does in de ploeg voor de jonge Stan Barhorst, die in de eerste helft indruk maakte, maar na rust vrijwel onzichtbaar was, probeerde Alcmaria er nog een slotoffensief uit te gooien, maar de hechte defensie van Succes hield stand en snoepte zo de Alkmaarders de koppositie af.

Alcmaria Victrix - Succes 2-3 (1-1)
2. Tom Kamp 0-1
23. Djoï de Vries 1-1
48. Rory Weisscher 2-1
57. Job van Straalen 2-2
68. Jeroen Metselaar 2-3

Foto's: DP Sportfotografie