WIERINGERWAARD - Het zomerse weer zorgt voor een goed begin van het seizoen voor de buitenzwembaden. Zwembad Wieringerwaard merkt dat ook aan de kassa. "Dit is ideaal. We zijn al bijna drie weken continu open."

Voorzitter Ivo de Block van het natuurzwembad in Wieringerwaard loopt tevreden een rondje om het zwembad. Veel kinderen zijn meteen uit school richting het bad gegaan. Het is druk bij de duikplanken en de glijbaan. "Je merkt het in de voorverkoop. De seizoenskaarten lopen goed als je meteen aan het begin mooi weer hebt, dan wil iedereen erop uit."

Vrijwilligers
Het 77 jaar oude natuurbad wordt elk voorjaar door een klein legertje vrijwilligers klaargemaakt voor het seizoen. De badmeesters en juffen zijn professioneel, maar de rest van het bad draait op de inzet van vrijwilligers. "We werken samen met zwembaden in de omgeving. Maar onze vrijwilligers staan bijvoorbeeld ook in het winkeltje. Zo kunnen kinderen nog voor vijf cent een snoepje kopen."

Zwemlessen
Het is dit jaar dubbel feest in Zwembad Wieringerwaard. De goede start van het seizoen zorgt al voor vrolijke gezichten, maar er worden vanaf vandaag ook weer zwemlessen gegeven. Dat stopte acht jaar geleden, omdat er toen niet genoeg personeel was. "Het is natuurlijk prachtig dat kinderen die hier geboren en getogen zijn ook kunnen zeggen dat ze hier hun diploma hebben gehaald."