WIERINGERMEER - 65-plussers in Wieringermeer kunnen volop gebruik maken van diverse beweegactiviteiten van Sportdorp Wieringermeer. De activiteiten zijn speciaal afgestemd voor ouderen die graag willen bewegen en onder de mensen willen blijven komen. Er is voor elk wat wils en de kosten variëren van gratis tot een paar euro. U kunt zich daar nu voor aanmelden.

Sportdorp Wieringermeer: samen in beweging is een project voor 65+ers in de vier kernen van Wieringermeer; Slootdorp, Wieringerwerf, Kreileroord en Middenmeer. In dit gebied was voor ouderen weinig aanbod om te bewegen. Terwijl het aantal ouderen in dit gebied toeneemt. Team Sportservice Schagen nam het initiatief voor dit project waarmee meer ouderen de kans krijgen te bewegen en te ontmoeten. Het rijk verleent subsidie. Met het project komt er een beter beweegaanbod voor 65-plussers, afgestemd op uw wensen. Met meer voorzieningen wordt ook gezorgd voor een betere leefbaarheid.

Divers aanbod
Vanaf februari dit jaar zijn er al verschillende activiteiten waar u aan mee kunt doen, georganiseerd door beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties. Instappen kan nog steeds. In Wieringerwerf is er Wandelsport met fitheidsoefeningen op donderdag van 15.00-17.00 uur op de atletiekbaan door Atletiekvereniging Wieringerwerf en Vido. Wilt u voetballen zonder rennen? Walking Football kan in Wieringerwerf met DWOW en CVW bij De Wilskracht op dinsdag van 10.30-11.30 uur. Walking Football kunt u ook doen in bij Flevo Middenmeer in Middenmeer, bij Sportpark Flevo op vrijdag van 20.00-21.00 uur. Tennis en Ontmoet 65+ is een activiteit bij Tennisclub De Maaier in Wieringerwerf, donderdag van 10.00-11.00 uur. In Zwembad De Terp in Wieringerwerf is er Zwem en Ontmoet 65+ op woensdag van 13.45-14.45 uur.

Nieuw: Yoga voor 65-plussers
Vanaf donderdag 6 juni gaat ‘Yoga met Mariska’ wekelijks (6 weken lang) Yoga & Ontmoet aanbieden in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Deze manier van yoga wordt, net als alle andere activiteiten van Sportdorp Wieringermeer, aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Yoga & Ontmoet is op donderdag van 10.00-11.00 uur. De eerste les is op 6 juni.

Resultaten
Met Sportdorp Wieringermeer is er een betere samenwerking tussen sportaanbieders en welzijnsorganisaties. Dorpshuizen en sporthallen worden beter gebruikt als centrale ontmoetingsplaats en als locatie om te bewegen. Zo draagt bewegen bij aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen. Door te bewegen blijft u gezonder, langer zelfstandig en ontmoet u mensen!

Aanmelden
65-plussers uit Wieringermeer kunnen zich aanmelden voor een beweegactiviteit van Sportdorp Wieringermeer door een mailtje te sturen aan Remy Kluvers, van Team Sportservice Schagen; rkluvers@teamsportservice.nl. Even bellen kan natuurlijk ook: 0224 – 21 47 74. Kijk voor het complete overzicht op jouw.teamsportservice.nl/schagen/nieuws. Of kijk op www.sportwelzijnwieringermeer.nl/sportdorp.