HIPPOLYTUSHOEF - Op vrijdag 28 mei en zaterdag 29 mei is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 17e keer NLdoet. Ook Paardrijvereniging de Wironruiters uit Hippolytushoef doet mee. Zij gaan schilderen, schoonmaken en het buitenterrein aanpakken en roepen daarbij de hulp van handige Harry’s, Bob de Bouwers en Vlijtige Sjaan’s uit Hippo en omgeving.

“Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl,” geeft Linda Koning (voorzitter van de vereniging aan).

Wironruiters bouwen
De Wironruiters zitten niet stil en zijn de afgelopen periode meerdere keren in de pers verschenen. Ze zijn de accommodatie aan het ‘re-freshen’. De volgende stap is dat er een likje verf op de wand komt. Ook ons buitenterrein heeft na een lange periode van corona een beetje liefde en aandacht nodig. Zo liggen er her en der spullen die opgeruimd moeten worden, willen we kleur brengen in de begroeiing bij de kantine. Dit soort klussen doen wij graag middels schoonmaak- en klusdagen. Ideale gelegenheden waarbij je ook mensen die niets met paarden hebben kunt betrekken.

Klussenlijst
Er is inmiddels een hele lijst met klussen samengesteld, waarvoor er meerdere mensen gevonden zijn om deze ‘klussen te klaren’. Op de NLDoet site, staan er 3 klussen genoemd; de kantine schoonmaken, het buitenterrein opknappen en schilderen in de kantine en entree van de manege. Via deze site is het mogelijk je ook aan te melden voor deze klussen. Uiteraard wordt er deze dag goed voor onze vrijwilligers gezorgd. De aanwezigen zullen voorzien worden van een lunch verzorgd door Café Waddenzee.

‘Naast dat er noodzakelijk werk gedaan wordt, maken we er altijd een klein feestje van,’ aldus Koning, ‘Starten met een kop koffie en koek, even kletsen en kennismaken voordat we aan de slag gaan. Wij vinden het belangrijk dat mensen achteraf terugkijken op een leuke dag.’

Groeiend aantal vrijwilligers
Ons vrijwilligersbestand groeit. Dat is fijn met het oog op de versoepelingen en hoeveelheid activiteiten die weer opgestart mogen worden. Blijvende taken waar altijd behoefte aan blijft, zijn onze kantinevrijwilligers, het ophalen van het oud papier (2a 3 keer per jaar) en het schoonmaken van de accommodatie. Wij zouden het heel leuk vinden wanneer er ook mensen die niets met paarden hebben, zich aan zouden sluiten bij ons. Op die manier kunnen wij mensen bekender maken met de vereniging en de paardensport. Wij bieden daarvoor in ruil dat je opgenomen wordt in een gezellige vereniging, welke groeiende is en waar veel reuring is. ‘Iedereen is welkom’ staat bij ons hoog in het vaandel, niet alleen met betrekking tot de sport die wij beoefenen maar ook in het algemeen. Bij interesse is het ook mogelijk eerst een kennismaking te hebben.

Belangeloos
NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Veilig
Uiteraard is het deze editie extra belangrijk dat NLdoet op een veilige manier plaatsvindt. Zolang zowel klusorganisaties als vrijwilligers zich aan alle voorschriften houden zijn er gelukkig genoeg activiteiten die veilig op 1,5 meter plaats kunnen vinden. Het Oranje Fonds heeft daarnaast enkele maatregelen ingevoerd die het voor organisaties makkelijker maken veilig een klus te organiseren, zoals een extra bijdrage voor de aanschaf van beschermende materialen.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Aanmelden
Aanmelden? Info? Mail dan aan info@wironruiters.nl of neem een kijkje op de site van NLdoet.nl