HIPPOLYTUSHOEF - 1 februari 2021 Paardrijvereniging de Wironruiters in Hippolytushoef is actief op zoek naar manieren om het contact met hun leden te onderhouden in deze gekke tijden. Veel kan er niet, maar liever richten zij zich erop wat er nog wel kan. De actieve vereniging waar gezelligheid en plezier met je paard voorop staat, mist zijn leden en de reuring en heeft zodoende zakjes paardensnoepjes uitgedeeld aan haar leden. Het doel was tweeledig: de leden een opstekertje bieden in deze rare tijden, maar ook het persoonlijke contact hebben met de leden.

Sociale vereniging
De Wironruiters is een sociale vereniging. Zij zien graag veel (paardensport-) activiteiten en bezoekers aan hun accommodatie. Deze leent zich hier ook heel goed voor; hij is makkelijk te bereiken, er is ruime parkeergelegenheid, het is goed bereikbaar ook voor publiek van ‘over de dijk’. Nu het bezoeken van de accommodatie niet mogelijk is en er geen activiteiten plaats kunnen vinden, heeft het bestuur de leden opgezocht aan de deur. Zij deelden zakjes paardensnoepjes uit en een kaartje met een opbeurende tekst.

Waardering
‘Echt heel leuk’, zegt Fabienne Groet, ’In ene stond Linda uit het bestuur aan de deur met een zakje paardensnoepjes omdat we nu niet gezellig met zijn allen naar de club toe kunnen door de Coronaregels.’‘Als bestuur vinden wij het belangrijk aan de leden te laten blijken dat wij met hen meeleven’, geeft Linda Koning, voorzitter van de vereniging aan. ‘Wij beseffen ons dat er veel van de leden gevraagd wordt. De corona heeft al lange tijd, veel impact op de wijze waarop zij hun geliefde sport en hobby kunnen beoefenen en zo ook op het gebruik van hun lidmaatschap. Wij waarderen de loyaliteit bij onze leden enorm.’

Verenigingsactiviteiten
De maatregelen binnen de huidige lockdown zijn duidelijk; verenigingsactiviteiten dienen buiten plaats te vinden. De groepslessen voor kinderen worden in de gebruikelijke groep buiten gereden. Die voor de volwassenen worden in duo’s opgesplitst. Bij hoge uitzondering mag er door leden gebruik worden gemaakt van de binnenbak. Daarbij gaat het erom dat je geen bak of andere uitrijmogelijkheden tot je beschikking hebt of bijvoorbeeld een jong paard hebt welke nog niet verantwoord in de buitenbak gereden kan worden. Dit is echter wel aan banden gelegd. Nu de avondklok van kracht gaat is, is er wederom gekeken naar wat kan wel, wat kan niet. Voor velen zijn de verenigingslessen de enige momenten dat zij ondersteuning krijgen tijdens het rijden van hun paard, wat weer bijdraagt in het gezond houden van je paard.

Groeplessen
Nu we ons in een strenge lockdown bevinden, is het tijdelijk niet mogelijk om proeflessen te komen rijden. Echter zodra de lessen weer op ‘normale’ wijze plaats vinden, is het altijd mogelijk om een proefles mee te komen rijden. Er zijn verschillende lidmaatschappen mogelijk: startpaslid, baklid en lessendlid. Er zijn meerdere verenigingslessen: dinsdag 19.30 combinatieles (ene week springen, andere week dressuur) van Kirsti Nap, woensdag 09.30uur menles en 10.15uur dressuurles van Sylvana Scheeve. Woensdag 20.00uur menles van Sylvana Scheeve en Catharina Kaper. Donderdag 18.00uur ponyles van Tamara Zijp. Donderdag 20.00uur dressuurles van Gita Hoogers. Zaterdag 09.45uur ponyles van Kim van Dijk.

Informatie
Informatie over onze vereniging en het hervatten van onze activiteiten, vindt u op onze social mediakanalen en website www.wironruiters.nl Je kan al basislid worden voor €50,- per jaar. Dan maak je onder andere gebruik van ledenkortingen/ ledenvoorrang op aanvullende lessen en trainingen. Heb je interesse? Mail dan aan info@wironruiters.nl