WIERINGERWERF - Vanaf 27 juni opent het wijkteam een tweede inloopspreekuur bij De Marske in Hippolytushoef. Iedereen met vragen over zorg en ondersteuning, kan er terecht. Een wijkteammedewerker staat klaar om samen met de inwoner te kijken naar een passende oplossing voor de hulpvraag. Op deze manier willen de wijkteams voor iedereen in Hollands Kroon bereikbaar zijn.

Sinds dit jaar organiseert het wijkteam op verschillende plekken in de kernen een inloopspreekuur. Iedereen met vragen over zorg en ondersteuning is er van harte welkom. Inwoners konden al terecht op vrijdagochtend bij Arker Boetje in Middenmeer. En vanaf 27 juni nu ook bij De Marske in Hippolytushoef, elke dinsdagochtend van tien uur tot half twaalf.

Deskundige ondersteuning

Een deskundige wijkteammedewerker staat klaar om samen met de klant te kijken naar een passende oplossing. Zij zijn hier aanwezig voor alle vragen waar u zelf niet meer uit komt. U kunt denken aan: opvoeden en opgroeien, onderwijs, psychische problemen, eenzaamheid, woonbegeleiding of hulpmiddelen. Afhankelijk van de vraag, kan één gesprek voldoende zijn. Soms is meer tijd nodig om samen een oplossing te vinden en maken ze een vervolgafspraak. Wat kan iemand zelf doen, wie uit de omgeving kan helpen en is er professionele hulp nodig? Er wordt een plan gemaakt waarmee de inwoner zelf verder mee aan de slag kan en ondersteunt het wijkteam waar nodig.

Meer weten?

Wilt u contact met het wijkteam? Belt u dan met het klantcontactcentrum via het telefoonnummer 088-3215000. Ook op www.hollandskroon.nl onder wijkteam Hollands Kroon vindt u meer informatie.