ANNA PAULOWNA - Ben jij nieuwsgierig naar de wereld onder water? En ben je niet ouder dan 12 jaar? Ga dan op woensdag 26 juni van 14:45 tot 16:15 mee waterbeestjes vangen in het Kruiszwin.


In het water van het Kruiszwin leven heel wat beestjes. Die beestjes zijn voedsel voor de vogels die hier komen. Je hebt vast wel eens een reiger langs het water gezien. Met zijn stevige snavel vist hij op vissen, maar hij eet ook wel eens een watertor. Of de lepelaar, die met zijn lepelsnavel de beestjes uit het water schept. Maar heb jij die waterbeestjes wel eens van dichtbij bekeken? Er zitten hele bijzondere tussen!

Tijdens deze excursie van Landschap Noord-Holland ga je lekker zelf aan de slag. De gevonden diertjes kun je bekijken in een loeppotje. Wil je ook weten hoe ze heten? Daarvoor kun je een zoekkaart gebruiken. Welke waterbeestjes ga jij vangen?

Doe je mee? Er staat een schepnetje voor je klaar!

Wanneer: woensdag 26 juni 2019 van 14:45 tot 16:15 uur

Vertrekpunt: Begin van het fietspad: het Caloriepad naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna


Reserveren: Meld je aan op www.gaatumee.nl of https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/waterbeestjes-vangen-kruiszwin-bij-anna-paulowna


Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.