SLOOTDORP - De Hollands Kroonse Uitdaging mocht namens Zweefvliegcentrum Noordkop twee zweefvluchten aanbieden. Dit als tegenprestatie voor ontvangen hulp. Er is besloten om deze vluchten aan twee vrijwilligers aan te bieden. Die vrijwilligers konden daarvoor genomineerd worden.

Er volgden vele nominaties. Allemaal goed gemotiveerd en iedereen verdiende deze blijk van waardering. Er moest een keuze gemaakt worden. Uit de nominaties heeft de Matchgroep van de Hollands Kroonse Uitdaging twee vrijwilligers gekozen. Dit zijn Ed van Coolwijk en Johan Bossen. Lees hier de reden voor hun nominaties.

Op zondag 19 september zijn Ed en Johan door Frans en Joke Sandkuijl, de beheerders van de kantine van Zweefvliefcentrum Noordkop ontvangen. Zij werden daarbij begeleid door degenen die ze genomineerd hadden. Bij Ed was dat zijn vrouw Marion en Johan had de nominatie te danken aan Marga Jonas. Na een lekker kopje koffie met een gebakje volgde er een rondleiding en de verzilvering van de cadeaubonnen voor de rondvlucht.

Ed en Johan mochten beide mee in een tweezitter. En hoewel Johan eerder opsteeg, landde hij toch later dan Ed. Dat heeft te maken met de thermiek. Iedere vlucht is weer anders. Beide heren waren enthousiast over de vlucht en de rondleiding. Na afloop werd er in de kantine nog even nagepraat onder het genot van een een drankje en een door Frans zelf gemaakte bitterbal, de specialiteit van het huis.

Ook de regionale streekomroep Regio Noordkop was aanwezig. Sanne Scharloo en Ronald Boutkan maakten bijgaande reportage.