WESTERLAND - Traditiegetrouw start in september weer het nieuwe seizoen van de Vatropse School. En dat wordt altijd ingeluid met een overzichtsexpositie van de nieuwste werken van het afgelopen cursusjaar. Na het grote succes van vorig jaar - met veel spektakel en optredens - wordt ook dit jaar op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in Noorderbuurt 17 in Westerland de boerderij omgetoverd tot kunstenaarsbroedplaats.


De cursisten staan te trappelen om hun nieuwste artistieke werken te tonen aan het publiek. Kunstliefhebbers uit de buurt en daarbuiten zijn welkom om op deze dagen tussen 10.30 en 17.00 uur de werken te komen bewonderen. Tijdens het tweedaagse evenement worden prachtige schilderijen en tekeningen, zowel op papier als op doek, gepresenteerd. Het betreft vele nieuwe werken die het afgelopen jaar met passie en toewijding zijn gecreëerd door de getalenteerde cursisten van De Vatropse School.

Drie groepen cursisten

Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Marianne van Beek hebben de cursisten van drie groepen het afgelopen seizoen wekelijks aan hun artistieke talenten gewerkt. En dat konden ze in alle rust doen in het inspirerende en landelijke atelier aan de Noorderbuurt.

Gevarieerde expositie

Het belooft een gevarieerde en kleurrijke expositie te worden waar ook de makers van de werken bij aanwezig zijn voor vragen en een rondleiding. Zondag is er rond 11.00 uur in de schuur ook een spetterend optreden van het Harmonieorkest Apollo uit Den Oever. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Meer informatie via Facebook: Marianne van Beek Schilderlessen De Vatropse School