HIPPOLYTUSHOEF - Alleen al haar naam is uitnodigend! Laat je meevoeren naar de sfeer van een ‘Salon de Musique’ rond het jaar 1800. De Parijse salons waar de beau monde en verlichte geesten elkaar troffen – les Salons des Lumières. Luister naar muziek van vrouwelijke componisten, allen uit de Franse high society.

Stel je elegante dames in de mooie jurken van die tijd voor, heerlijke parfums, kaarslicht, een goed glas wijn en geniet van deze fortepianiste. Met vrouwelijke componisten als: Mme de Charrière, Mme de Villeblanche, Marie Bigot, Hélène de Montgeroult. Allemaal dames die in de vergetelheid zijn geraakt, maar prachtige composities hebben gemaakt. En natuurlijk is er ook muziek van Ludwig von Beethoven, de grote componist uit die tijd, die bevriend was met deze dames.

En dit in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef op zondag 27 maart om 15.30 uur. Kaarten kunt u bestellen via: www.dekroonconcerten.nl voor € 17,50, dit is inclusief een pauzedrankje. En ook voor aanvang van het concert in de kerk zijn nog kaarten te koop. Of per telefoon reserveren bij Gideon van beek: tel. 0227 72 02 04. Kinderen tot 12 jaar hebben onder begeleiding van een betalende volwassene ouder gratis toegang.