HYPPOLYTUSHOEF - Zondag 28 november om 15.30 uur een bijzonder Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk te Hippolytushoef, georganiseerd door de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk.

Een optreden van het duo Huijnen&Hopman, bestaande uit Cécile Huijnen, viool en Marieke Hopman, accordeon. Beiden behoren tot de absolute top op hun gebied, zijn meesters op hun instrument en hebben hun sporen ruim verdiend. In 2012 zijn ze een unieke samenwerking aangegaan die een schot in de roos is gebleken; de klankkleuren van viool en accordeon zijn ongeëvenaard.

Deze roodharige godinnen maken van ieder concert een beleving: meeslepende muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen. Ze creëren een intieme setting waarbij ze het publiek actief betrekken. Alles kan, en alles mag. Van volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek tot hedendaagse werken, ze gaan altijd de uitdaging aan er een eigen karakteristieke versie van te maken. Hun stijl is zowel expressief, virtuoos en swingend, als speels en intiem.

Deze middag spelen zij stukken van hun Cd’s “Dance!” en “Love!”, die in de pers bejubeld werden, met muziek van o.a. Elgar, Prokofiev (Romeo en Julia), Dvořák, Gershwin, en Rogier van Otterloo (Turks fruit). Muziek met een volkse inslag, romantisch geöriënteerd, door de liefde geïnspireerd.

Kaarten zijn bij voorkeur verkrijgbaar via de website www.dekroonconcerten.nl. door invulling van het bestelformulier. Of per telefoon bij Gideon van Beek , telefoonnummer 0227 720204, eventueel contant aan de kassa in de kerk (geen pin mogelijk).

De concerten vinden plaats met inachtneming van de geldende coronamaatregelen en zijn uitsluitend toegankelijk op vertoon van de QR-code.