ENKHUIZEN - Bijna 15% van de jongeren heeft een taalachterstand en heeft grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

Ondersteuning

De Voorleesexpress is voor kinderen tussen 2 en 8 jaar die taal- of leesondersteuning kunnen gebruiken. De nationaliteit van de kinderen en hun ouders maakt niet uit, hier geboren of nieuw in Nederland. De VoorleesExpress heeft nog plaatsen over in de gemeente Enkhuizen. U kunt gezinnen bij ons aanmelden.

Voorlezen

Er komt, 20 weken lang, elke week een vrijwilliger voorlezen bij het gezin, waarbij de ouders ook in het leestraject worden betrokken. Het gezin krijgt een bibliotheekpas en wordt door de vrijwilliger wegwijs gemaakt bij een bibliotheek in de buurt. Deelname kost per gezin eenmalig € 10,-.

Aanmelden

Iedereen die een gezin in gedachte heeft kan met de ouders overleggen over deelname. Aanmelden kan via m.woudenberg@vrijwilligerspunt.com of 0229-21 64 99.
Voor meer informatie of vragen over het project kunt u contact opnemen met Anna Ligthart via a.ligthart@vrijwilligerspunt.com of 0229-21 64 99.