HOLLANDS KROON - De provincie Noord-Holland begint op maandag 28 september 2020 met werkzaamheden aan de Medemblikkerweg (N240) in Hollands Kroon. Het wegdek wordt verbeterd en de veiligheid vergroot. Vanwege de werkzaamheden is de weg ter hoogte van Wieringerwerf afgesloten tussen de Oosterterpweg en de Flevoweg. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 4 december. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

Het wegdek en het fietspad van de Medemblikkerweg (N240) krijgen nieuw asfalt, vanaf de kruising met de Oosterterpweg tot de kruising met de Flevoweg. Op de kruispunten bij De Stek en de Schervenweg wordt de veiligheid verbeterd met verlichting, duidelijke markering en bebording. Daarnaast plaatst de provincie grasbetontegels langs de rijbaan, zodat voertuigen die met de wielen in de berm komen weer veilig terug de weg op kunnen rijden.

Medemblikkerweg afgesloten
Op maandag 28 september 2020 om 07.00 uur beginnen de werkzaamheden, die op vrijdag 4 december 2020 om 18.00 uur afgerond zijn. De Medemblikkerweg is in deze periode afgesloten tussen de Oosterterpweg en de Flevoweg. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de A7 en de N239; landbouwverkeer kan rijden via de N248 en de Flevoweg. Brom- en fietsverkeer volgt de fietsomleidingsroute via de Hoornseweg en Westermiddenmeerweg. Fietsverkeer moet rekening houden met ongeveer 10 minuten extra reistijd.

Bereikbaarheid woningen en bedrijven

Bestemmingsverkeer en hulpdiensten worden langs de werkzaamheden geleid. Om de bedrijven langs de Medemblikkerweg bereikbaar te houden, wordt hier in de avond en nacht gewerkt. De bedrijven blijven bereikbaar via de Oosterterpweg.

Meer informatie
Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Of kijk op www.waaksaam.com/nieuws voor meer informatie over de werkzaamheden.