MIDDENMEER - De provincie Noord-Holland is begonnen met de werkzaamheden aan de beschoeiing van de Westfriesche Vaart.


Het project loopt langs de N248 naar Middenmeer, gemeente Hollands Kroon, tot aan Medemblik. De werkzaamheden duren tot najaar 2022.

Werkzaamheden

Beschoeiing beschermt de oevers tegen afbrokkelen en wegspoelen. De huidige beschoeiing is op een aantal plaatsen toe aan vervanging. In totaal wordt 3600 meter aan nieuwe beschoeiing geplaatst. Daarmee is de oever weer 30 jaar beschermd.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl.

Onderhoud vaarwegen en oevers

De provincie Noord-Holland onderhoudt ruim 250 kilometer vaarwegen en hun oevers. Watergangen worden opgeschoond en beschoeiingen onderhouden of vervangen. Ook legt de provincie kilometers aan natuurvriendelijke oevers aan. Deze oevers met bloeiende planten en rijke rietkragen zijn niet alleen een genot om langs te wandelen of fietsen, ze hebben ook een belangrijke functie. Hier leeft en groeit een grote rijkdom aan planten en dieren.