WIERINGERWERF – Dat sport en gamen meer gemeen hebben dan je zou denken, bewijst de tweede SportNite. Een samenwerking tussen LINK projecten, ECV esports, Team Sportservice en stichting Verantwoord Gamen. Dinsdag 19 oktober in de Zuiderzeehal, donderdag 21 oktober in de Groeneweghal in Schagen. De spelen zijn speciaal voor jeugd vanaf 10 jaar.

Wat kunnen de deelnemers verwachten? “Wat we willen doen, is Fortnite een beetje tot leven brengen”, vertelt Manon Verblaauw van Team Sportservice. “Dus we toveren de twee sporthallen om tot gave Fortnite-arena’s. Daar kunnen de deelnemers het spel in het echt spelen met laserguns, waarbij ze elkaar moeten verslaan. Als je af bent, kun je nog extra punten verdienen die meetellen om te bepalen wie de uiteindelijke SportNite-winnaar wordt. Dan kun je denken aan smartgoals en blazepods.”

Tips en tricks van e-sporter
Een Fortnite-toernooi op locatie is het tweede onderdeel van de SportNite. Katy Stolk van Link projecten licht toe: “Een e-sporter van ECV esports begeleidt het toernooi en alle deelnemers kunnen hem vragen naar zijn tips en tricks om beter te worden in Fortnite. Stichting Verantwoord Gamen is ook aanwezig om ervoor te zorgen dat gamen op een bewuste en verantwoorde manier deel kan worden van het dagelijks leven.”

Vier leeftijdsblokken
De jeugdige deelnemers aan SportNite worden verdeeld in vier blokken. De jongsten van 10 tot en met 12 jaar spelen om 9.00 uur. Daarna volgen 13- en 14-jarigen om 11.30 uur en 15-plussers mogen aan de bak om 14.00 uur. Het uurtje lasergamen is voor alle jongeren van het voortgezet onderwijs en zij zijn welkom om 15.00 uur.

Aanmelden op noordhollandactief
Op de website noordhollandactief.nl staat meer informatie en is een directe aanmeldknop te vinden. De kosten bedragen 4 euro, kinderen die onder de Meedoenregeling van de gemeenten vallen, kunnen gratis meedoen en moeten zich daarvoor aanmelden via Manon Verblaauw: mverblaauw@teamsportservice.nl.
De Zuiderzeehal is gevestigd aan de Dokter Tamsmalaan 1 in Wieringerwerf. De Groenweghal aan de Wilgenlaan 1a in Schagen.