DEN OEVER - Sinterklaas zal komende zaterdag als eerste voet aan wal zetten in Hollands Kroon. Ook dit jaar zal hij met zijn vele Pieten én een overvloed aan strooigoed om 10.00 uur aanmeren om de vele kinderen weer met cadeautjes te overladen.


In de haven van Den Oever verwelkomt burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon om 10.00 uur de goedheiligman en zijn gevolg. Sint en de Pieten hopen dat veel kinderen, ouders, opa’s, oma’s en tantes en neefjes uit heel de omgeving naar het Haventerrein komen om hen te verwelkomen. “Dan hebben we de miljoenen pepernoten niet voor niets gebakken!", zo luidt de boodschap vanaf de Pakjesboot 12.

Anders dan eerdere jaren, zal Sinterklaas dit jaar vanaf de Oeverse haven in een gezamenlijke optocht naar de Michaëlskerk in Oosterland lopen. Daar start om 11.30 uur een spetterend welkomstfeest. Voor diegenen die het stukje iets te ver vinden om in optocht achter Amerigo te lopen, is eventueel vervoer naar Oosterland beschikbaar. Maar natuurlijk willen de Pieten het liefst gezamenlijk met de kinderen oplopen!

In Oosterland worden de kleinsten onder ons getrakteerd op wat lekkers om door te warmen. Bovendien spelen de muziekpieten daar hun beste deuntjes, dus zing vooral mee! ,,Ik hoop ook in Oosterland alle kindjes na een jaar lang afwezigheid weer de hand te kunnen schudden”, laat Sinterklaas vanaf de pakjesboot weten. "En natuurlijk op de foto te gaan!"

Na de grootse welkomstshow vertrekken Sint en de Pieten naar Hippolytushoef, waar zij om 14.45 uur aankomen. Aansluitend is een gezellig feest met het Spaanse gezelschap in de (grote) Hippolytuskerk. Samen met de Pieten zingen de kinderen hier de mooiste liederen. Iedereen die wil kan natuurlijk ook met Sint of de Pieten op de foto worden gezet en vragen stellen.

De laatste stop voor het gezellige gezelschap is in Westerland. Rond 16.15 uur arriveert Sinterklaas om in het Dorpshuis met de kinderen de laatste stand van zaken door te spreken en de Pietendisco te aanschouwen. Uiteraard is ook hier voldoende gelegenheid om Sint en zijn Pieten vragen te stellen of om op de foto te gaan.