SCHAGEN - Ieder jaar waarderen de gemeenten in de kop van Noord-Holland (Den Helder, Schagen, Hollands Kroon) mantelzorgers met een VVV cadeaubon. Eind 2020 zijn meer mantelzorgers dan ooit gewaardeerd. In Schagen, Hollands Kroon en Den Helder verstuurde het Mantelzorgcentrum maar liefst 17% meer VVV cadeaubonnen naar mantelzorgers dan in 2019.

Het Mantelzorgcentrum kan de toename wel enigszins verklaren. Truus Oud, directeur van het Mantelzorgcentrum: “In september deden we een oproep aan zorgprofessionals om mantelzorgers te wijzen op de waardering. En in de maand november waren alle betrokken wethouders op de regionale radiozenders regelmatig te horen. Zij spoorden mantelzorgers aan zich te melden voor de waardering. Daarop hebben we heel veel reacties ontvangen. Mooi om te zien dat mantelzorgers op die manier erkenning krijgen. Daarnaast lezen mensen in deze tijd de huis-aan-huisbladen van A tot Z. Daar heeft een aantal keer een bericht over de waardering in gestaan en dat is door velen opgepikt. Maar dat het er zoveel zouden worden, dat hadden we niet verwacht!” De VVV cadeaubonnen werden t/m 31 december verstuurd.

Het hele jaar waardering

De gemeenten die het Mantelzorgcentrum subsidiëren zien deze subsidie als onderdeel van de waardering. Daarom kunnen mantelzorgers het hele jaar een beroep doen op de professionals van het Mantelzorgcentrum. Om zaken binnen wet- en regelgeving te laten uitzoeken, een professioneel klankbord of een van de vele (digitale) activiteiten. Mantelzorgers die zich aanmelden bij het Mantelzorgcentrum, komen in aanmerking voor de waardering van 2021. Aanmelden kan het hele jaar door via www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden

Mantelzorgcentrum

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.