WIERINGERWERF - Bijna 1 op de 10 mensen voelt zich erg eenzaam. Bij alleenstaanden is dit zelfs 1 op de 5. Eenzaamheid is heel persoonlijk en kan zich op veel manieren uiten. Mensen missen een hechte, emotionele band met anderen of hebben minder contact met andere mensen dan gewenst.


Tijdens de landelijke Week Tegen Eenzaamheid werd er in de Gemeente Hollands Kroon op verschillende manieren aandacht aan besteed.

LINK Jongerenwerk, Humanitas, Wonen Plus Welzijn en LSBO-HK (voor ouderen) sloegen dit jaar de handen ineen en organiseerden op verschillende locaties in de gemeente een high tea. Onder het genot van iets lekkers werd er gepraat over het thema eenzaamheid en over wat wij er samen en met elkaar tegen kunnen doen.

Er werd ook door de leerlingen van RSG Wiringherlant, samen met hun docenten, een high tea georganiseerd en verzorgd. De genodigden werden door de leerlingen in de school in Wieringerwerf ontvangen. Leerlingen, hun gasten en begeleiders hadden op deze manier de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen, gezellig met elkaar te kletsen en zo een gezellige middag met elkaar door te brengen.

Deze middag werd mogelijk gemaakt door een incidentele subsidie, beschikbaar gesteld door de Hollands Kroonse Uitdaging.