WESTERLAND - Even afspoelen na het surfen? Dat kan vanaf nu bij het Lutjestrand in Westerland. Ook kunt u zich er omkleden. Hiervoor hebben we een ruimte gecreëerd aan de rechterkant van het surfstrand. Handig voor het aan- en uittrekken van bijvoorbeeld een wetsuit. Het heeft een automatisch doorspoelsysteem om legionella te voorkomen. Verder is de ruimte gemaakt van duurzaam FSC hout, uit duurzaam beheerde bossen.

Geen wasmiddelen
De nieuwe afspoelplaats bij het Lutjestrand is niet aangesloten op het riool. Daarom is het niet de bedoeling dat u hier zeep of andere wasmiddelen gebruikt. Als dit wel het geval blijkt te zijn dan zijn we verplicht om de douche met kleedscherm weer te sluiten.

De Kop Werkt!
Het aanleggen van de douchegelegenheid met kleedscherm bij het Lutjestrand is onderdeel van het verbeteren van de vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer. Dit is een project dat valt onder ‘De Kop Werkt!’. De Kop Werkt! is een regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl.