HEERHUGOWAARD - 2019 is het jaar waarin de muziekvereniging Wieringerwaard haar 60-jarig jubileum viert. Een mooie gelegenheid om eens iets bijzonders te doen. Een jarenlange wens gaat op 15 juni in vervulling, namelijk voor de eerste keer optreden in een echt theater. Voor dit feestelijke concert is gekozen voor theater Cool in Heerhugowaard.

Het jubileum en het theater waren de reden om groots uit te pakken en op zoek te gaan naar een landelijk bekende artiest. Een artiest die helemaal bij de vereniging past werd gevonden in de persoon van Leona Phillippo. Leona is behalve door haar optredens met diverse internationaal bekende artiesten zoals Lionel Richie ook bekend als winnares van het programma The Voice of Holland en Maestro. Hier bleek dat zij niet alleen een groot zangeres en entertainer is maar ook als dirigent van een orkest het in de vingers heeft. Leona en de muziekvereniging passen goed bij elkaar en zijn beide in staat een feestje te bouwen.

Ter gelegenheid van dit jubileum is een groot projectkoor samengesteld. Leona, de beide orkesten, het projectkoor en nog wat verrassingen zullen een spetterende theatershow ten tonele brengen op zaterdagavond 15 juni in theater Cool in Heerhugowaard. De voorbereidingen voor deze show zijn al enkele maanden in volle gang. Een avond vol variatie, zowel voor het oor als het oog.

De altijd creatieve en gedreven dirigent Michiel Drijver weet alles uit de orkesten te halen. Eigenlijk altijd een stapje meer dan je zou verwachten. Muzikaal wordt weer tot het uiterste gegaan. Door het optreden in het theater ontstaan vele creatieve en nieuwe mogelijkheden die eerder niet mogelijk waren. Deze kansen worden dan ook ten volle benut. In de voorbereidingen werken de jubileumcommissie, de vele vrijwilligers, de orkestleden, het projectkoor en de technici van Cool nauw samen om een perfecte show neer te zetten.

Zoals gebruikelijk wordt de lat weer hoog gelegd. De bezoeker moet verrast worden. Het gaat een totaal andere muziekavond worden dan men van een fanfare of harmonie verwacht. Vaste bezoekers van de concerten van de Wieringerwaardse muziekvereniging zijn dit wel gewend. De muzikale nummers zullen variëren van serieus bijna klassiek tot feestelijke meezingers. “Het moet een avondvullende happening worden waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten. Leona, het orkest, het koor en nog enkele verrassing zullen zorgen dat dit gaat lukken. Het gaat een feestelijke en swingende avond worden waarbij het publiek betroken wordt”, aldus de altijd enthousiaste Michiel.

Speciaal voor dit jubileum werd de domeinnaam jubileumwaard.nl geregistreerd. Een verwijzing en koppeling van de plaatsnamen Wieringerwaard en Heerhugowaard en het 60-jarg jubileum. Een jubileumfeest waard, waarbij de bezoeker verrast zal worden en na afloop swingend de zaal verlaat om nog gezellig met elkaar na te praten.

Deze avond start om 19.30 uur in de foyer van Cool. Meer informatie over het concert en de kaartverkoop is te vinden op de site van de muziekvereniging (www.jubileumwaard.nl) of van theater Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard.