WIERINGERMEER - Zaterdag 2 februari is de Beweegontmoetingsdag voor 65-plussers in Wieringermeer door ruim honderd mensen bezocht. Met deze dag is het project Sportdorp Wieringermeer officieel van start gegaan. De organisatie spreekt van een groot succes. Ook bezoekers waren erg enthousiast zowel over deze dag als het project Sportdorp Wieringermeer, dat voor meer beweegmogelijkheden gaat zorgen voor 65-plussers.

“Het is toch fantastisch dat we in een land leven waar dit gewoon aangeboden wordt!” zei één van de bezoekers enthousiast. Ook de organisatie is heel positief. Remy Kluvers van Team Sportservice Schagen: “We hebben heel veel positieve reacties mogen ontvangen op Sportdorp Wieringermeer. Mensen zijn erg blij dat het sportaanbod voor 65-plussers nu vergroot is.”

Ontmoeting
Ontmoeting stond centraal op de Beweegontmoetingsdag, een belangrijk doel van Sportdorp Wieringermeer. Veel ouderen hebben meer behoefte aan sociale contacten. Door meer te bewegen ontmoet je ook meer mensen. Bezoekers konden een praatje maken en zich laten informeren bij diverse organisaties: de wijkagent, een huisarts, een opticien, een audicien, de LSBO, Incluzio, een voedingsdeskundige, de gemeente Hollands Kroon en natuurlijk ook veel sportaanbieders. Ook konden 65-plussers op verschillende onderdelen laten testen hoe fit ze zijn.

Aanmelden
Op de Beweegontmoetingsdag werden nieuwe beweegmogelijkheden gepresenteerd waar men zich ter plekke voor kon aanmelden. Ook als u niet op de Beweegontmoetingsdag kon zijn kunt u zich nog aanmelden voor een beweegactiviteit naar keuze. Gaat u daarvoor naar jouw.teamsportservice.nl/schagen en kijk bij ‘nieuws’. Er zijn veel verschillende activiteiten zoals wandelsport met fitheidsoefeningen, dansen, walking football, fitness, tennis en zwemmen.

Samen in beweging
Sportdorp Wieringermeer is een project dat wordt uitgevoerd door verschillende beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties. RSG Wiringherlant was zo gastvrij om de locatie voor de Beweegontmoetingsdag beschikbaar te stellen. Daarnaast hebben veel vrijwilligers van Team Sportservice Schagen en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer geholpen om deze dag mogelijk te maken. Een mooie aftrap van een mooi project dat veel 65-plussers meer in beweging gaat krijgen.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice Schagen, Remy Kluvers, telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: rkluvers@teamsportservice.nl. Kijk op jouw.teamsportservice.nl/schagen bij ‘nieuws’ om te zien welke beweegmogelijkheden er zijn in Wieringermeer.