SCHAGEN - Maandag 15 maart organiseert het Mantelzorgcentrum een online bijeenkomst voor mantelzorgers die zorgen voor een kind met een verstandelijke of lichamelijke handicap. Er verandert namelijk veel in het leven van ouders van een bijzondere kind, wanneer dat 18 wordt. Monique Post, mantelzorgmakelaar bij het Mantelzorgcentrum, legt uit wat mantelzorgers nu alvast kunnen regelen en dat het belangrijk is dat je daar al op tijd mee begint. De bijeenkomst is digitaal te volgen via Microsoft Teams. Mantelzorgers melden zich aan via info@mantelzorgcentrum.nl

Wanneer een bijzonder kind 18 jaar wordt, dan gaat er veel veranderen. Niet alleen voor de zoon of dochter, maar ook voor de mantelzorgers, de ouders. Het Mantelzorgcentrum helpt om overzicht te houden. In deze bijeenkomst krijgen mantelzorgers handige tips en informatie.

Aanmelden

De bijeenkomst is maandag 15 maart van 19.30 tot 20.30 uur. Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via info@mantelzorgcentrum.nl of 0223 – 74 70 09. Na aanmelden ontvangen mantelzorgers een link naar de bijeenkomst.

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.