HOLLANDS KROON - De Dag van de Mantelzorg wordt dit jaar anders dan anders. Geen grote bijeenkomsten, dat is niet verantwoord in deze tijd. In plaats daarvan organiseert het Mantelzorgcentrum in samenwerking met Regio Noordkop een tv-uitzending over mantelzorg. Daarnaast wil het Mantelzorgcentrum de mantelzorgers, net als voorgaande jaren, een beetje verwennen. Daarom maken mantelzorgers, voorafgaand aan de uitzending, kans op mooie prijzen.

Marianne Weel is organisator van de alternatieve Dag van de Mantelzorg. Marianne: “We wilden deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarbij wilden we de mantelzorgers ook een beetje verwennen, zij verdienen een extraatje. We hebben vier acties bedacht waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De winnaars maken we tijdens de tv-uitzending bekend. Dus nog een goede reden om de uitzending te bekijken!”

Meedoen
De eerste actie is een puzzelactie. Mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum ontvangen een persoonlijk bericht en kunnen direct meedoen. Mantelzorgers die ook aan de acties mee willen doen, kunnen zich inschrijven via www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden Komende weken staat een gedichtenwedstijd, een fotowedstrijd en een nominatie voor jonge mantelzorger van het jaar op de planning.

Lokale prijzen
Mantelzorgers kunnen waardebonnen van lokale ondernemers winnen. Marianne: “Lokale ondernemers hebben het zwaar vanwege corona. Die wilden we een hart onder de riem steken. Bovendien kunnen de winnaars hun bon altijd dicht bij huis inwisselen.”

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.