Hippolytushoef - 'Hier kwam ik erachter dat ik niet de enige ben die met bepaalde problemen zit. De verhalen van de anderen bieden me heel veel troost.’


Vanaf woensdag 4 januari 2023 gaat in Hippolytushoef de lotgenotengroep voor familieleden en vrienden van mensen met dementie, weer van start.

Contact in verbondenheid
Dementie is een ziekte. Naarmate het ziekteproces vordert, gaat de persoon van wie men houdt geleidelijk veranderen. De zorg kan zwaar worden. Het ontbreken van gelijkwaardigheid en steun, gevoelens van eenzaamheid, vragen en onzekerheden, al deze zaken kunnen u bezighouden.
Het lotgenotencontact is bedoeld ter ondersteuning van de mensen in de naaste omgeving van mensen met dementie.
De reden waarom u er aan deel zou nemen kunnen zijn:
- Omdat u in een vertrouwde omgeving ervaringen en gevoelens wilt delen met anderen, die in een soortgelijke situatie verkeren
- Voor ondersteuning, tips en adviezen
- Om meer informatie over dementie te krijgen
- Zodat u de zorg thuis even achter u kunt laten

De lotgenotengroep wordt georganiseerd door Afdeling Noord-Holland Noord van Alzheimer Nederland in samenwerking met Geriant.
De bijeenkomsten worden begeleid door Lammy Nieuwland en Anneke Rensing namens de Afdeling Noord-Holland Noord. Beiden beschikken over veel ervaring met mensen met dementie. Daarnaast hebben zij nauw contact met de casemanagers van Geriant.
Samen met de deelnemers wordt de inhoud bepaald. Een groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers. Ook na opname kunnen deelnemers de groep blijven bezoeken.


Wanneer en waar?
Iedere eerste woensdag van de maand
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Plaats: Parklaan 41, 1171 BA Hippolytushoef

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Lammy Nieuwland (06 1109 4887) of Anneke Rensing (06 2237 2553). Aanmelding is gewenst, deelname is gratis!